2020-04-03 357 浏览
日街充满各种高级餐厅、酒吧、同时尚用品店,今日经过Honbo,主打美式汉堡。霓虹灯既设计,蓝白色外墙,配以开放式座位,可谓日街最型格餐厅。墙上挂上餐厅自制既tote bag,可以媲美潮流用品店既设计。Honbo卫生措施做到足,除左提供酒精搓手液,仲有透明密实袋俾客人放口罩。餐厅只有八款汉堡,贵精不贵多。- Honbo 1.5 面包超级松软,汉堡扒同芝士一向系最佳拍档,而Honbo既芝士奶味特别香,口感非常软滑,汉堡扒肉汁好丰富,同时酸瓜洋葱可以减低油腻感,减低左heavy既感觉。- Grilled Chicken Burger望落汉堡唔算厚,但其实因为Honbo无放太多配料,食落啖啖肉,肉质完全唔「鞋」,完全补充我一日所需嘅蛋白质。- Cheese Fries薯条非常幼身,芝士采用即溶车打芝士,特别邪恶兼满足,食到最后已经有大量芝士系底,真系想👅晒佢。Honbo cheese fries系全港汉堡店之中最出色。Honbo将会系中环开第三间分店,中环返工/住既朋友仔有口福啦!

餐厅只有八款汉堡,贵精不贵多。

- Honbo 1.5
Honbo  1.5