2024-09-27
喺Restaurant Week Winners Edition偶然发现了一间日本X西班牙菜的清酒吧。它的tapas 及主菜加入了日本元素,仲有多款清酒和葡萄酒选择。Dinner tasting menu HK$298,包括两道前菜、一道主菜和甜品——都几抵!前菜要了 𝙋𝙖𝙙𝙧𝙤𝙣 𝙋𝙚𝙥𝙥𝙚𝙧𝙨 (青椒仔)、𝙋𝙖𝙣 𝙘𝙤𝙣 𝙏𝙤𝙢𝙖𝙩𝙚 (蕃茄多士)、𝙈𝙚𝙣𝙩𝙖𝙞𝙠𝙤 𝘾𝙧𝙤𝙦𝙪𝙚𝙩𝙩𝙚 (明太子炸丸子) 👍🏻👍🏻和 𝙆𝙖𝙧𝙖-𝙖𝙜𝙚👍🏻 (唐扬炸鸡)。最钟意脆卜卜的明太子炸丸子和外脆内滑的唐扬炸鸡!主菜方面,我们选择了 𝙋𝙤𝙧𝙠 𝘾𝙤𝙡𝙡𝙖𝙧 (猪颈肉)和 𝙎𝙚𝙖𝙛𝙤𝙤𝙙 𝙋𝙖𝙚𝙡𝙡𝙖 (西班牙海鲜饭)(+HK$20)👍🏻👍🏻。猪颈肉肥美,有少少咬口。西班牙海鲜饭d海鲜份量都够两个人,个底仲有少少饭焦添。食物质素绝对得住呢个价钱。但佢最 — 最 — 最正的一定是 3 x 60mL 𝙎𝙖𝙠𝙚 𝙏𝙖𝙨𝙩𝙞𝙣𝙜 𝙎𝙚𝙩 (+HK$120)。前两款的吟酿清酒(李白峨嵋山及龟泉)分别用咗花酵母及CEL24 酵母,真系香气四溢❤️ !最正系佢地星期一免开瓶费,星期四清酒半价🤯。Mokuzai 真
最正系佢地星期一免开瓶费,星期四清酒半价🤯。Mokuzai 真系啱晒酒鬼们🍶🍷!