2019-04-29
朋友生日话想食放题,一个礼拜前book好晒位,唔驶等就可以入座啦~小妹第一次食同时有日式同韩式嘅放题,估唔到真系有好多唔同种类嘅嘢食选择,除咗大路嘅日式韩式料理之外,仲有啲自选嘅菜式同埋特色料理。一开波梗系一口气拣晒啲想食嘅刺身之后就狗冲去拎嘢饮啦~除咗啲大路嘅嘢饮之外仲有啲系来自韩国嘅酒精饮品,满足唔同人士需求。刺身拼盘到~个刺身拼盘一嚟到嘅时候o左咀,心谂我啲朋友仔会唔会太喉禽,嗌得太多,点知我哋最后竟然食得晒㖞~冇计,放工就会变饥民~有惊喜嘅系个生蚝, 好大只同埋好鲜甜,呢个系店家送嘅,所以如果要再嗌嘅话就要加钱啦。另外海胆都系好鲜甜,同生蚝一样再嗌要俾钱。不过其他任食嘅刺身都好新鲜,三文鱼腩肥美,甜虾大大只,!我哋9秒9砌完个拼盘之后就开始食其他熟食啦~招牌炒蚬:蚬肉新鲜冇沙,份量都好多,惹味!韩国蜂蜜芥末炸鸡:系韩式炸单边鸡翼黎,上面淋左好多蜜糖芥茉酱,又香又甜好好味!日式汁烧鸡肉串:好浓烧汁味,鸡肉烧得啱啱好,唔会太熟变到硬晒,呢个好味到我哋都encore左几轮~铁板马拉盏炒通菜:成日出街食饭冇得食菜,于是一见到有菜就即刻想食!炒通菜好惹味,辣辣地咁,d通菜亦唔会老。食到滞
刺身拼盘到~
我哋9秒9砌完个拼盘之后就开始食其他熟食啦~
招牌炒蚬:蚬肉新鲜冇沙,份量都好多,惹味!
有样嘢其实好正就系可以自选韩式打边炉,佢有好多款唔同嘅𩠌同汤底俾你拣。可惜我哋实在太饱啦,唯有下次再试过啦!其他熟食就唔一一多讲啦,味道普遍都系好味嘅!
(荔枝乌龙茶好味~~)
我地走嘅时候喺门口攞左条雪条食,𠮶啲全部都系贵价雪条嚟㗎,韩仔嘢。朋友话OK卖成廿几蚊条, 又真系好好食!好似雪冻左嘅原条芒果咁~
总括来讲,呢间放题嘅质素系唔错,款式亦比较多,如果经兆万嘅朋友仔不妨试下~
P.S.间铺头嘅侍应全部都好热情,成日都会问你够唔够食,同埋叫我地嗌多啲嘢食。服务态度一流!