📍鲗鱼涌, TMK Funk & Rolls被朋友吐槽太耐无见之后,的起心肝同佢去左靓靓餐厅共度悠闲嘅周末quality time😉同我一向想像嘅 brunch 唔同,呢间餐厅嘅 brunch 好明显就唔系走𠮶啲 all day breakfast 路线,而系 n 道菜食到我差啲以为系放题嘅路线 🤣但 n 道菜还 n 道菜,成件事绝对唔系重量唔重质,而系每一道菜都好有诚意,惊喜十足🎉咁多道菜入面,我最钟意嘅就系吞拿鱼热狗🌭️ 基本上就系辣吞拿鱼饭卷成个攞去炸做天妇罗🍤绝对系符合到美国人钟意嘅辣吞拿鱼沙律酱寿司口味得嚟不失日本菜特色嘅杰作。当然最重要嘅系佢绝对唔系雷声大雨点小,而系完美平衡左唔同嘅味道同口感喺同一件食物里面 - 真系好神奇 😚餐厅环境方面,基本上系 pirata group 都好难失手 - 成间餐厅好rock & roll,周围摆满黑胶唱片,播嘅音乐几特别,会令人食食吓饭都想叫杯鸡尾酒嚟饮吓,跟住个律动嚟返 part 舞(ok 夸张左) 💃🏻 总之就系令我觉得朝早11点半忽然之间好似变左夜晚11点半咁🌃 强烈推介星期五夜晚嚟食吓嘢,应该会几放松,可以真正 happy fri
📍鲗鱼涌, TMK Funk & Rolls

餐厅环境方面,基本上系 pirata group 都好难失手 - 成间餐厅好rock & roll,周围摆满黑胶唱片,播嘅音乐几特别,会令人食食吓饭都想叫杯鸡尾酒嚟饮吓,跟住个律动嚟返 part 舞(ok 夸张左) 💃🏻 总之就系令我觉得朝早11点半忽然之间好似变左夜晚11点半咁🌃 强烈推介星期五夜晚嚟食吓嘢,应该会几放松,可以真正 happy friday 🤘🏻

p.s. 侍应姐姐好友善,如果唔系繁忙时段绝对可以吹吹水,了解多啲每道菜背后嘅故事 📖 (佢叫 venus)

#日头系夜晚嘅美日料理店 #tmkfunknrolls #pirata #happyfriday之选 #tunahotdog #鲗鱼涌 #quarrybay #øhhejfoodie