2021-10-27 18 浏览
餐厅门面一睇就已经走日式居酒屋系列,木趟门一拉,连职员都系着拖鞋,劲有和风感觉,仲有特登间开2间榻榻米大客房,比一大朋友可以有私人空间聚会,厕所好干净加分,职员亦非常有礼貌👍前菜蟹柳青瓜有麻油味好香,青瓜十分新鲜爽口,麻酱棒棒鸡沙律份量多,鸡肉餐厅采用全日本鸡肉,肉质非常滑嫩,而且食得出有少少甜味,真系日本鸡肉既味道。免治鸡肉棒绝对系必试!豉油加生鸡蛋打拌,配上鸡肉棒味道一流,鸡肉棒唔系平时买返黎个啲,而真系厨师自家搞拌打碎再磋,可见厨师非常花心思,对菜式态度认真。盐烧厚烧牛舌配柠檬都好好味,牛舌唔会韧到咬唔开,个人认为质感啱啱好,烧白鳝真系第一次食,本身叫完惊有骨,点知原来佢一条骨都冇,啖啖肉好好味,鱼皮亦都烧得香脆,串烧豆腐表面有甜酱,硬豆腐烧完都唔怕散开,咬2啖都无事🤣👍主菜我同男朋友都超级中意清酒烧广岛蚝,超级肥美鲜甜,海苔吸晒啲清酒汤好好食,令我下次想再翻check因为都只系68蚊👍日本黑豚烟肉都系第一次食,厚烧加芥末酱,脂肪同瘦肉一半一半,比例平均,食落口感唔会过份油腻或者咸,推介👍