2022-09-25 716 浏览
由于有晚想食既时候,去到已经截左单,所以我同路人甲衬打风后再去食过~唔知系未因为打风后既关系,所以今日去到完全冇人,我太肚饿了(1餐饭都冇食过),就衢左入去了~由于我好肚子好饿,所以我地叫左呢d食:⁃  自选三拼饭🍚 (鹅肉、墨鱼、细鹅肝)⁃  卤味米粉 (豆卜、墨鱼、生菜🥬)首先黎到系米粉,应该系因为有汤既关系,所以米粉同𩠌系分碟上,见到豆卜唔系白雪雪,系有人用卤水浸过,睇得出餐厅系想每1样野都系有卤水汁既味道 (应该系同每粒饭都有汁同1道理),食左1旧豆卜,d汁索晒,都唔错🥰我个饭🍚终于都黎到喇,个饭都系好多卤水汁,首先试左鹅肉先,觉得厚左少少既,但系d肉汁都系好浓,食落去可以再捞啖饭,唔错👍之后就试食墨鱼,墨鱼相对冇咁多汁,但食落冇咩特别,所以就唔多讲喇😋最后讲讲个细鹅肝,相信未必个个都会食内脏,而我系好钟意食,细鹅肝黎到见到好厚身,咬落去个下有1种好冧既感觉,食完个下即刻饱左,因为内脏真系好易饱,我食晒d细鹅肝已经饱左8成,所以我最后食唔晒d饭,sad🙈总结:出名食鹅肉,所以1定要食鹅肉,豆卜值得再叫多次,好耐都冇试过净系食鹅既系列,因为食得卤水,都1定系去打冷,好少净食饭,如

由于我好肚子好饿,所以我地叫左呢d食:

⁃  自选三拼饭🍚 (鹅肉、墨鱼、细鹅肝)
⁃  卤味米粉 (豆卜、墨鱼、生菜🥬)

总结:出名食鹅肉,所以1定要食鹅肉,豆卜值得再叫多次,好耐都冇试过净系食鹅既系列,因为食得卤水,都1定系去打冷,好少净食饭,如果大家食鹅瘾起,可以黎食下呀,鹅片真心唔错👍
2022-08-25
  • 自选三拼饭