2018-08-22
今晚收工经过观塘一亚太中心,见有d肚饿,而且见差唔多整座都系食店,就入去睇吓有边间好食寻食一吓先去到3楼见到呢间环境和灯光情调几靓,就选呢间试吓原来呢间除左室内还有露天雅坐,但可惜今晚落雨没有开放侍应安排我坐在一个可望住墙上维港灯光图既坐位进食。我点左一份美国顶级肉眼(美国农业部认证)10安士,水牛城辣鸡翼,另外见佢有生蚝,囗痕又想试吓于是叫左一set有3款蚝加一杯白酒既套餐食吓。坐左阵首先送上杯白酒,本人唔系好识品酒,唔知好定唔好,但闻和饮入口都好香浓跟住就送上期待已久既生蚝,蚝肉唔算细好新鲜,入囗之后既味道,同佢餐牌所讲解既大致相同但食开有条瘾,本人在等其他美食既时候,忍唔住再叫多左只法国黄金蚝止瘾,入口肥美甘甜,慢慢渗出微微海水味水牛城辣鸡翼,首先要赞吓呢度d侍应在落单时会问你鸡翼个辣汁系淋落鸡翼,还是分开上,等唔食得辣既都可以食到鸡翼鸡翼皮薄而脆,鸡肉唔沾酱都好好味而且好嫩滑,个酱辣得来有d咸咸酸酸地,几特别:终于到美国顶级肉眼,个扒系跟左沙律和薯条既,沙律既蔬菜好爽好新鲜薯条好香脆,块扒我选左5成熟,入囗好咬囗,唔沾酱汁食到原汁原味,好浓牛:想唔同味可以点酱汁食,味道会更加浓
薯条好香脆,块扒我选左5成熟,入囗好咬囗,唔沾酱汁食到原汁原味,好浓牛:想唔同味可以点酱汁食,味道会更加浓:
其实食完个扒已经好饱好足够,但见到隔离枱个甜品几靓,一于点个甜品来试吓)
特浓朱古力心太软伴云呢拿雪糕,等左十几分钟终于有得食,卖相好靓心太软外皮脆内里流心,个朱古力好浓好软滑,加左其他生果一齐食, 中和左个特浓朱古力既苦味,另到食落冇噤:雪糕面上红色既粒粒唔知系乜,但入囗酸酸地,使雪糕食落更加:呢个甜品美妙之处,在于心太软既暖和雪糕既冻,另人食一个甜品有一冷一暖双重感觉: