2009-12-07
早上, 同同事二人办好公司既事, 亦是时候蛇一蛇先返公司. 本枇找一找食友介绍的私窦, 找不到就便系昭隆街看看. 昭隆街, 同机利文新街一样, 都系中环山脚下既平价食街, 茶餐厅林立. 中环茶餐厅执左之后, 佢既大铺位一分为3, 而其中一个铺, 叫做Yummy, 有新地方, 就不如试一试, 看看行不行. 早餐都不外乎系食碗面仔. 同事要份五香牛肉煎蛋面, 而我的就是一份香茅猪扒煎蛋面. 不说五香牛肉煎蛋了. 直接讲我既香茅猪扒煎蛋. 由面身开始, 始终是比较淋既面身, 煮得过了少少, 不过有人喜欢有人不. 我就偏向硬身少少既面, 煮淋左既公仔面就因为自己煮都有相似既效果而觉得始终都系差少少.香茅猪扒, 看到猪扒上有一片仔香茅, 而且十足香茅味, 果然冇花冇假. 加$2转香茅猪扒, 果然冇加错. 成份早餐, 连奶茶, 都只是$20, 系中环, 算是认真抵食.