2018-03-20
成日见呢间拉面排哂长龙,上个星期终于有机会食啦。最好彩既系我地点去到,坐低左一阵出面已经要排队!炙烧豚肉海苔味玉拉面本身想试辛辣,不过一场黎到应该要试左佢个招牌先!豚骨汤底超级浓厚呀,但饮落口又唔会觉得好味精,猪骨味浓郁,好有满满既骨胶原的感觉。个面我要左适中,始终第一次食,都系稳阵D好,而当然都无令我失望啦。另外最最最重要系可以走青同走笋,因为呢两样都系我好好好唔钟意既野,今次唔驶逐粒挑返出黎啦。紫菜系我每次食拉面都一定要加既,吸哂D汤再一啖食左佢,所有精华系哂到。叉烧亦都再重点推介,大大块兼好厚切,而且非常腍。肥瘦适中,岩哂我呢D重口味人士。烧汁唐扬炸鸡见佢价钱几平,估唔到都有成5大旧。炸鸡热辣辣上台,够哂香脆,但又唔会干争争,点埋烧汁食够哂惹味。绿茶可乐呢个可乐第一次见,平时系日本餐厅都好似唔觉有。其实唔只呢个,佢其他饮品都好吸引架。选择困难症人士几经挣扎先谂好。绿茶味唔算好重,淡淡的,反而可乐味出D,够哂气味道都唔错的。而且食完个热辣辣拉面,饮支可乐即刻「锯」哂。食到饱饱行返出去,等位的人依旧的多,今日有运行啦。
炙烧豚肉海苔味玉拉面
本身想试辛辣,不过一场黎到应该要试左佢个招牌先!豚骨汤底超级浓厚呀,但饮落口又唔会觉得好味精,猪骨味浓郁,好有满满既骨胶原的感觉。个面我要左适中,始终第一次食,都系稳阵D好,而当然都无令我失望啦。另外最最最重要系可以走青同走笋,因为呢两样都系我好好好唔钟意既野,今次唔驶逐粒挑返出黎啦。紫菜系我每次食拉面都一定要加既,吸哂D汤再一啖食左佢,所有精华系哂到。 叉烧亦都再重点推介,大大块兼好厚切,而且非常腍。肥瘦适中,岩哂我呢D重口味人士。
烧汁唐扬 炸鸡
绿茶可乐