2019-08-22 37 浏览
星期日放假plan了去澳门过大海一转,买了尖沙咀中港码头上船,就系附近揾间茶餐厅先出发,行经广东道时,有两个员工,其中一个应该系老板,叫停我同朋友,话楼上7楼有早餐食,加上大家都无心仪既餐厅,就食决定食呢间啦😲呢度既早餐同普通既茶餐厅早餐唔同,无一般既煎蛋、火腿、餐包早餐;反而有车仔面、车仔肠粉、生滚粥、水饺等款式好耐无食过暖胃既生滚粥做早餐,平时既早餐都好唔健康,难得呢度有健胃既粥,就叫一个平时无咩地方有既香芋粥试下🤩🌟鲜淮山紫薯香芋粥 $35🌟个人最欣赏既系呢个粥,系有惊喜的😍以为系甜既粥,但加左姜丝既香芋粥,令到成个粥生色不少,个人认为咸好食过甜,食完个人都提神左😆🌟新鲜滑牛肉粥 $35🌟牛肉大大片,爽口弹牙,加$7就有杯豆浆,饮品拣了热豆浆,热豆浆都有惊喜,相比起牛肉粥,豆浆比较出色,系新鲜即磨的,唔系开粉沟水的,好浓既豆味,大大杯,好抵饮🤩🌟自家制水饺系列 - 韭菜猪肉水饺 $35🌟旅途遥远既关系,叫多个水饺,韭菜同猪肉比例分配得刚刚好,汤底仲有加配左生菜,十分足料🤤好难得揾到一间茶餐厅的早餐系咁岩心水架😍下次如果早上要去尖沙咀食早餐,第一时间都会谂起呢间先👍🏻🤗

🌟鲜淮山紫薯香芋粥 $35🌟

🌟新鲜滑牛肉粥 $35🌟

🌟自家制水饺系列 - 韭菜猪肉水饺 $35🌟

$60 (早餐)
  • 鲜淮山紫薯香芋粥