餐厅: 明珠冰室
资讯:

2023-02-12 962 浏览
晏起身又想食早餐,钟意明珠冰室早餐到12点都仲有得叫。其实过咗早餐时段,都有常餐全日供应嘅,午餐唔想食得咁劲就啱晒。楔喺枱同玻璃之间嘅餐牌,望落简单唔系话好多款式,有啲系颓饭feel,但唔同嘅配搭都足够俾你选择,另外仲有每日更新嘅午餐牌。简约旧式冰室装修,环境干净企理,座位唔多,好多街坊都经常帮衬,平日都要等一阵位,假日直头好多人排队,所以我通常平日先去食。#港式早餐 $38叫咗C港式早餐,有唔同配搭可以选择,沙嗲牛肉大块,沙嗲汁浓郁,份量唔少,个面系用福面,面质煮得刚好,汤底够多。炒蛋炒得好滑,就咁望都见到有蛋汁,火腿有煎过,配咗迷你菠萝包。#西式早餐 $45另外叫咗D西式早餐,即煎猪扒热辣辣,腌得入味唔干身,猪扒边位同骨位都煎得几焦香,餐肉烟肉煎得香,茄汁豆我本来就一般,但系佢个茄汁豆有啲唔同,可能佢系有煮过,其他地方嘅茄汁豆系冻嘅。有牛油多士同炸薯饼拣,梗系拣炸薯饼啦。同埋钟意佢个冻饮够大杯,旧时啲冰室通常用透明细胶杯,有啲唔够饮。总括嚟讲系用心制作,有heart去煮嘅,食客一定feel到。#明珠冰室地址:粉岭联和墟联安街27号地下

C港式早餐
#港式早餐 $38
D西式早餐
#西式早餐 $45
#明珠冰室
地址:粉岭联和墟联安街27号地下
2023-02-08
$45 (早餐)
C港式早餐
D西式早餐