2012-11-27
甜品,咖啡都试过。今次黎试吓正餐。Menu好特别,成份报纸咁,设计有心思。Luxury All Day Breakfast(豪华全日早餐)大堆头有:软滑炒蛋,香草肉肠,烟三文鱼,车厘茄,炒蘑菇,茄汁焗豆。(走烟肉)炒蛋嫩滑,但偏油,食完碟底超多油。同埋炒蘑菇都太油了。车厘茄同士多啤梨酱系最大亮点。烤过嘅车厘茄大大粒,鲜甜多汁,暖暖的咬一口,啲汁爆晒出黎。(最所赏佢唔系就咁放啲冷冰冰生车厘茄上碟)自家制士多啤梨果酱香甜,沾在烘得香脆嘅谷麦面包上,简单但美味。烟三文鱼唔错但份量很少;见到"香草"肉肠谂住试吓,不过我觉得同普通肠无乜分别。虽然呢份豪华早餐整体食味OK,但俾成98蚊买呢份咁嘅"豪华",试一次就够。Vanilla Earl Grey Milk Tea(云尼拿伯爵奶茶)试过咖啡,今次试奶茶。茶味淡薄,云尼拿味都系偏淡,反而奶味最特出。如果以一杯奶茶嘅角度去评,可能未达水平,但对于仲未戒奶嘅我,呢杯都收货。
Menu好特别,成份报纸咁,设计有心思。 Luxury All Day Breakfast(豪华全日早餐) 大堆头有:软滑炒蛋,香草肉肠,烟三文鱼,车厘茄,炒蘑菇,茄汁焗豆。(走烟肉) 炒蛋嫩滑,但偏油,食完碟底超多油。
同埋炒蘑菇都太油了。 车厘茄同士多啤梨酱系最大亮点。
烟三文鱼唔错但份量很少;
见到"香草"肉肠谂住试吓,不过我觉得同普通肠无乜分别。
Vanilla Earl Grey Milk Tea(云尼拿伯爵奶茶) 试过咖啡,今次试奶茶。
茶味淡薄,云尼拿味都系偏淡,反而奶味最特出。