2018-08-18 381 浏览
Classic Hong Kong Breakfast 🍳 香港有好多伪冰室带著复古嘅装潢但无冰室的氛围... 亦无没有独有的冰室气味。不过时移世易伪冰室都系有佢优点 起码冷气是厉害的。沙嗲牛肉面餐肉煎蛋餐包冻奶茶系我认为最最最经典的早餐 但好食嘅地方唔多沙牛面以前的汤是用好多好多解冻水煮嘅所以无啦啦做了一个超料的汤底 沙牛系煮热的牛肉片混沙嗲汁 唔系罐头!而家汤头没了沙牛是热的已经很好... 今日这家我觉得已经比很多餐厅好,虽然唔同以前但我觉得好聪明用了一个比较小的碗 令到汤更浓更可以保存温度令面同沙牛可以变热 味道亦不过不失。顺带有纸巾的餐不多印有logo的更少,好多小细节看得出是不是用心经营的餐厅餐厅好惨开张冇几耐你无聊的规条封咗正门生意....仲要花咁多钱装修... 希望埃挨得住啦
Classic Hong Kong Breakfast 🍳