2019-03-09
又黎到旺角买game, 今日虽然收早好似好多时间行, 其实机场出到旺角都成5点, 同老公都决定唔赶返屋企食饭, book个放题先, 贪佢送25miles嘛.>啲枱坐四个最fit架! 其实个个都系卡位, 因为订左座所以有得送生蚝OR海胆OR韩国🇰🇷雪糕, er....我地拣左最尾食雪糕🤣.>好靓呀个剌身拼盘! 三文鱼生厚切肥美, 希灵鱼黄色嘅鱼籽口感shock shock声, 带子非常鲜甜, 有头甜虾剌身同激巨赤虾剌身系必食之选, 其实狂loop剌身真系值回票价.>识食放题的话头round食剌身之后一定系炸物, 难得有韩式炸芝士, 炸鲜奶, 炸芝士年糕, 炸一口芝士.... 现炸脆皮流心超正呢!绝对系encore之选, 烧牛脷够唒惹味.>平时食放题好少食寿司, 怕旧饭太大食多件就饱, 但今次有大食仔包底, 黑松露确系吸引. 好彩寿司饭系Bite size, 而海鲜却大大块, 惊喜每件寿司上嘅黑松露酱均有如红豆size嘅份量, 味道更上一层楼der.>除左日本料理li度仲有韩国料理供应, 寿喜烧同部队锅之间我地拣左部队锅: 韩式年糕, 金菇, 鸡脾菇
韩国雪糕
剌身拼盘
剌身
韩式炸物
烧牛脷
黑松露系列寿司
韩式部队锅
韩式部队锅
除左日本料理li度仲有韩国料理供应, 寿喜烧同部队锅之间我地拣左部队锅: 韩式年糕, 金菇, 鸡脾菇, 肠仔, 午餐肉, 火腿, 然后铺上一块芝士, 一路滚起芝士熔入汤底食, 越辣越钟意食嘅我地见滚起就拆开包辛辣面放入个锅, 然后落唒整包辛辣粉, 成个部队锅味道即刻upgrade. 计时⌛️三分钟夹起所有面喺碗以防further变糊, 再转慢火边加汤底边食面+料. 越滚个辛辣味道越突出. 推介继续用同一汤底剔J𠮶张自选火锅嘅食材.
百福豆腐花
饱饱地, 去后面睇下甜品柜先, 原来后面有两间容纳到好多人嘅包房, 大谷gathering有得念㖞. 拎盒mini豆腐花食, 凉浸浸滑嘟嘟的.