2015-02-10 4953 浏览
出到港岛区,要揾嘢食选择真系多到爆!要揾cafe 一条街都数到有几间。但想试新嘢之余又可以番食嘅有几多?无他嘅,cafe 嘢食系紧要,但个环境同feel 都几值钱呢。今日揾到间其实都多人去嘅cafe corridor,对正Times 对面,一楝嘢嘅入面(唔知算唔算楼梯底),畀到一个好warm 嘅屋企feel 出嚟。好彩,入去果时咁啱冇咩人,唔洗等直入。坐低,冇menu,全部写系黑板度,够环境,赞!入面都有一定数量外国人,成间嘢都几外国化,但木造家私令个感觉几舒服,听歌同朋友吹水一流。入到嚟,试吓佢个all day breakfast,份量唔系大,沙律,肠,炒蛋,落咗Black vinegar 嘅包同最正嘅三眼仔薯饼。虽然份量唔系好巨,但佢个三眼仔真系抢镜!呢度有得叫Latte macchiato,仲有ET 女拉花。佢啲咖啡唔错,够香同浓,同个milk foam 都系好滑。个latte art 杯杯唔同,有心机。叹咗几啖咖啡,见到有字,又系自家杯,感觉良好,暗自将杯咖啡加分!总结系,推介大家行CWB 攰攰地可以入去饮杯正咖啡,最好系几个朋友,倾计的确系一个好地方。就算唔坐低,忽然想饮杯咖

好彩,入去果时咁啱冇咩人,唔洗等直入。
坐低,冇menu,全部写系黑板度,够环境,赞!
all day breakfast
虽然份量唔系好巨,但佢个三眼仔真系抢镜!
latte macchiato
佢啲咖啡唔错,够香同浓,同个milk foam 都系好滑。
个latte art 杯杯唔同,有心机。

就算唔坐低,忽然想饮杯咖啡,又唔想成日starbuck 咁,可以走入去叫杯嚟叹。
行入去前,感觉好匆忙,或者因为行紧CWB,节奏好快。
行到出去,即刻变慢,因为享受紧系城市中嘅一杯靓咖啡。

2015-02-08
all day breakfast