2024-08-14
📍殿 大喜屋 @daikiya_tono味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️相信大家对大喜屋一啲都唔陌生😆今次嚟到Moko分店 食物种类超多 餐厅环境又舒服🫣只系三百几蚊 就连鱼子酱都可以任食😈加上呢到所有海胆菜式都系用日本海胆🇯🇵而且仲有Mövenpick + Häagen-Dazs 雪糕任食🍨⚡刺生类⚡❶海赤虾❷甜虾❸赤贝❹北海道鲜带子❺三文鱼每款刺生都相当新鲜🫦当中我最钟意既就系甜虾同带子🦐甜虾嫩滑爽口 肥腴细腻 口感润软鲜嫩❤️带子肉质极鲜嫩 鲜味甘甜 肉身丰厚极富弹性👍🏻⚡创作料理⚡❶松叶蟹脚❷鲟鱼子酱❸香辣蟹肉烧卖❹花雕醉鲍鱼其实每款都各有特色🪻鲟鱼子酱 口感细致柔滑😺鱼子细腻 食落又有海水既清新咸香🎣醉鲍鱼系我觉得既MVP之一🌊鲍鱼的肉质弹牙 食落非常鲜美🐚⚡军舰/寿司/卷物⚡❶蟹籽军舰❷日本北海道海胆军舰❸黑松露带子❹黑松露油甘鱼❺盐烧左口鱼边❻辣味烧三文鱼❼蟹皇卷❽芝士吉列虾卷寿司就不过不失🍣个人几like黑松露带子同黑松露油甘鱼呢个组合🫶🏻有刺身既鲜甜同时又食到黑松露𠮶种坚果同蘑菇嘅香味🦷⚡天妇罗/炸物⚡❶皇帝蟹棒天妇罗❷天妇罗虾❸芝士年糕❹芝麻鸡翼呢啲炸物上枱嘅时候都系热辣辣🔥天妇罗外
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
❶极尚椰皇燕窝炖蛋白
炖蛋白用椰壳装住 甜度适中 口感细滑🥥
👩🏻🍳旺角太子道西193号帝京酒店2楼
👩🏻🍳尖沙咀金巴利道26号1楼
#hkfoodie #foodiehk #hkblogger #bloggerhk #香港美食 #日本菜 #日式料理 #周末好去处 #假日好去处 #生日饭 #尖沙咀美食 #旺角美食 香港好去处 #香港放题 #放题 #日式放题 #寿司 #刺身 #大喜屋 #极尚大喜屋 #殿大喜屋