第三站

Station 3 Cafe
第三站 Station 3 Cafe📍旺角洗衣街39号金鸡广场25楼08-09室呢晚我又同朋友去咗睇玩具开仓,今次总算执到宝,买到两件心头好。睇完玩具又系时候食晚餐,行到麦花臣球场附近,醒起年几两年前食过一间楼上cafe,有唔错嘅饮品同board game玩,而且过咗咁耐都仲喺OpenRice上人气高企,所以就同朋友碰下运气,睇下walk in有无位。好好彩,今晚即使好full,等咗一阵就有得食。总括而言,呢度嘅嘢食同气氛都好合年轻人嘅口味,系聚首一堂嘅好地方。 💰$106卡邦尼烟肉杂菌意粉 🍝晚市有套餐8款选择,我几乎谂都唔洗谂就知自己想食carbonara,因为我系唔太钟意食红酱嘅,而且白酱一般都比较creamy浓味,更合我口味。呢碟carbonara卖相唔算特别,但佢嘅白酱好香浓幼滑,意粉唔会煮到淋晒,加埋洋葱丝、烟肉同杂菌,一啖接一啖,不知不觉就食晒! 💰$128黑松露带子鲜菌烩意大利饭 🍛朋友同我煮系黑松露fans,而且大家都钟意食带子,所以佢拣咗呢个我哋都会钟意嘅main。虽然睇落颜色唔算鲜艳,以为会好淡口,但估唔到佢黑松露味都几香,个酱都好浓郁。Risotto煮得恰恰好,
第三站 Station 3 Cafe
📍旺角洗衣街39号金鸡广场25楼08-09室

💰$106
卡邦尼烟肉杂菌意粉 🍝

💰$128
黑松露带子鲜菌烩意大利饭 🍛
朋友同我煮系黑松露fans,而且大家都钟意食带子,所以佢拣咗呢个我哋都会钟意嘅main。虽然睇落颜色唔算鲜艳,以为会好淡口,但估唔到佢黑松露味都几香,个酱都好浓郁。Risotto煮得恰恰好,饭粒唔会过硬过淋。至于带子就唔系大大一粒嘅,而系好多粒细细粒带子,差唔多每啖都食到带子。

💰$56
士多啤梨奶昔 🍓🥛 (跟餐 +$18)
饮品方面,本身套餐系包一杯$38嘅饮品嘅,但非常爱饮奶嘅我加钱叫咗杯strawberry milkshake,佢嘅奶味都好出,士多啤梨味偏甜,加埋满满嘅cream,真系邪恶非常!

💰$58
Oreo曲奇奶昔 🍪🥛 (跟餐 +$20)
至于朋友呢,都系饮milkshake,口味就拣咗Oreo曲奇。佢杯milkshake曲奇量好足,饮到一半见到啲曲奇碎多到似沙,虽然要补$20差价先饮到,但个人认为几抵饮。

[价钱 Price]
💰$38 (套餐加配价)
田园沙律 🥗
套餐包咗沙律同蛋糕,沙律菜无我最讨厌嘅火箭菜,而且淋上满满嘅胡麻酱,唔太钟意食沙律嘅我都可以自己一个食晒一碗!

朱古力芝士蛋糕 🍫🍰
加配嘅蛋糕有三款口味选择,我拣咗chocolate cheesecake,芝士味唔重,朱古力mousse同蛋糕相间,口感不俗。

纽约芝士蛋糕 🧀🍰
朋友就拣咗New York cheesecake,平时好少食甜品嘅佢表示味道几好,蛋糕整体偏硬身,但芝士味好出,最后我又被我嘅细胃打败,朋友一人独自食咗件几蛋糕,哈哈!
  • 黑松露带子鲜菌烩意大利饭
  • 卡邦尼烟肉杂菌意粉