2019-02-13 1723 浏览
(图中为可爱店主,人地90后就创业,我就。。。😂😂)识我既朋友都知道我系一个唔饮奶茶咖啡既人唯独钟意饮水/茶😎😎😎事实上我对茶嘅认识算系冇😂😂,无论系红茶绿茶用具,冲泡嘅方法,茶嘅品质都系一知半解,系Openrice 见到有介绍又适逢闲日,就同朋友上去睇下啦一行入店舖,可爱嘅店主就即刻讲解舖头品茶嘅选择,同埋茶类嘅特色。第一个钟: $48,其实半个钟$15,实话实说呢个价钱喺旺角区真系好平,平时行行哋冲一壶茶都要三十几四十蚊啦呢度系无限量供应㗎😉😉舖头入面环境简洁舒服 ,有一啲啲文艺气质重点系入到去坐低,你会觉得成个人好放松因为佢时不时总会有啲纯音乐同埋有啲雀仔声好似令人哋 系一个大自然嘅感觉😀😀铺头有三种体验比你有盖碗,玻璃茶壶(替你冲),冷泡茶我哋拣咗盖碗,店主好细心甘教授点样泡茶佢会畀我哋问一问茶叶嘅香气,佢哋而家做紧优惠打卡会送小食㗎有杯茶饮下又有嘢食呀,真系好悠闲嘅生活我拣咗壹百年古树普洱白茶呢一款有淡淡嘅红枣香气,除咗饮茶之外呢度仲有好多唔同类型嘅书可以畀你睇下,其实坐呢度坐 两三个钟都唔会觉得闷,因为真系好舒服,店主会同你倾下偈香港人其实真系每日都过得好繁复,间唔中呢下呢
(图中为可爱店主,人地90后就创业,我就。。。😂😂)

识我既朋友都知道我系一个唔饮奶茶咖啡既人
唯独钟意饮水/茶😎😎😎

事实上我对茶嘅认识算系冇😂😂,
无论系红茶绿茶用具,冲泡嘅方法,茶嘅品质都系一知半解,

第一个钟: $48,其实半个钟$15,
实话实说呢个价钱喺旺角区真系好平,
平时行行哋冲一壶茶都要三十几四十蚊啦
呢度系无限量供应㗎😉😉

舖头入面环境简洁舒服 ,有一啲啲文艺气质
重点系入到去坐低,你会觉得成个人好放松
因为佢时不时总会有啲纯音乐同埋有啲雀仔声
好似令人哋 系一个大自然嘅感觉😀😀

铺头有三种体验比你有盖碗,玻璃茶壶(替你冲),冷泡茶

我哋拣咗盖碗,店主好细心甘教授点样泡茶
佢会畀我哋问一问茶叶嘅香气,

佢哋而家做紧优惠打卡会送小食㗎
有杯茶饮下又有嘢食呀,真系好悠闲嘅生活

我拣咗壹百年古树普洱白茶
呢一款有淡淡嘅红枣香气,

香港人其实真系每日都过得好繁复,
间唔中呢下呢啲茶室放松下,
其实都好好㗎,大家如果有时间得闲嘅话都想你望下啦
2019-02-12