2018-06-25
有日同大少落去旺角行下,怀缅下以前细个响旺角通街行漫无目的嘅感觉!行行吓梗系又肚饿啦,但系喺旺角冇预备嘅情况之下都唔知食乜好!我地行下行下揾吓揾吓嘅时候去到女人街。见到有间叫做水蜜桃冰室,好似港式嘅豉油西餐,就不如入去试吓。餐牌嘅选择都几多,铁板餐又有焗饭又有。好似港式西式日式嘅选择都有,梗有一样啱你心水。落完单之后,好快餐汤同餐包就已经送上啦。系好classic港式西餐嘅红白汤。个汤都未饮完嘅时候,我哋叫嘅炸鸡翼又已经到啦!我哋见佢咁快仲以为系一早炸好再返炸嘅,点知一下落去只鸡翼系热到食唔到,入边仲好多汁,所以我哋对佢嘅估计系错嘅佢一定系新鲜炸起!再嚟就系一个炸蟹肉忌廉饼。转个头我哋嗌嘅炸鸡沙律又到啦!炸鸡都系新鲜炸起十分香口,唯一美中不足嘅就系太多沙律酱,比较浓味。我自己就叫咗个鸳鸯焗饭,味道中规中矩。大少作为一个好钟意食豉油西餐嘅人,佢一定会食铁板什扒餐。摆上台嘅时候,店员仲会先淋酒再点火,令到成件事更加有气氛!什扒餐入边都有唔少食材,最估佢唔到系有一件羊架。虽然未到算不上系十分出色,但诚意搭救!总括嚟讲呢间餐厅食物唔算话系十分出色,但系喺旺角呢个闹市,以咁嘅价钱有呢个食物质素已
再嚟就系一个炸蟹肉忌廉饼。
我自己就叫咗个鸳鸯焗饭,味道中规中矩。
总括嚟讲呢间餐厅食物唔算话系十分出色,但系喺旺角呢个闹市,以咁嘅价钱有呢个食物质素已经算系唔错。如果想食豉油西餐,又唔想去传统果几间,呢间都算系一个唔错嘅选择!