旺角系列,旺角多嘢食就系人都知😌同同事出去周围觅食揾嘢食😋今次见到呢一间上海嘢食好多人排队,午餐只系$50左右,加上佢话只要每人消费满$60就可以任饮豆浆好吸引,所以就冲咗入嚟。🍽️ 蟹粉小笼包同事表示食上海嘢点可以是小笼包?跟住见到呢个蟹粉小笼包好吸引😍二话不说首先叫咗个蟹粉小笼包先😋四只小笼包连个蒸笼一齐上,好有仪式感同事轻轻咁夹住蟹粉小笼包嘅头再咬开个头顶享受吓啲蟹粉嘅酱汁,真系热辣辣蟹味浓!🍽️ 蟹粉生煎包食蟹食上瘾,见到呢个蟹粉生煎包度吸引,所以我哋每人叫咗一只,外皮煎到金黄色脆卜卜,咬开蟹粉加埋啲肉汁流出嚟,果然够晒香😍🍽️ 鸡丝粉皮 + 生煎包见佢哋嘅午餐好平50几蚊就有个餐再包埋嘢饮,所以我哋就叫咗呢个鸡丝粉皮加两只生煎包试吓😋鸡丝粉皮嘅麻酱好出💓食完有啲麻香味喺个嘴度值得一赞, 生煎包都系比较传统可以煎到个花瓶外脆内有肉汁,够大只食完一定会饱!🍽️ 酸辣汤面平时食开上海嘢都会叫佢哋酸辣汤试一试同事惊唔饱,所以叫咗个酸辣汤面去食😋酸辣汤底够浓郁,传统酸甜😋仲有好多材料添,上海面好多😍不过食完实在太饱,所以剩返少少!早知唔叫面啦🤣

🍽️ 蟹粉小笼包

🍽️ 蟹粉生煎包