2017-01-18 803 浏览
踏入新一年第一个工作休息日要好好享受, 对我来讲早上既动力必定从咖啡而来, 一杯回甘味重既咖啡真系令我睡眼醒醒.   平日好难帮衬到呢间CAFE, 事关早上11点才开店, 唯有星期六休息先可来品尝.   入到店你就发现佢同一般旺角区既咖啡店系完全不同, 首先更系阵烘焙味啦,  然后由咖啡师到咖啡机都好专业, 你怕自己唔识拣边款咖啡唔紧要, 水吧前有一大张不同咖啡既比例图, 睇完都可以扮到专家.    现场见好多客都爱饮滴漏咖啡, 而烘焙咖啡豆可拣nutty/fruity,  Cappuccino厚泡上有心型拉花, 咖啡底渗出回甘味, 奶泡浓厚好滑, 真系又有牛奶味又有咖啡味.   另有试Piccolo,  我比较爱上这款奶泡较少, 回甘味更突出.食物方面, 我们点了三文鱼比高包, 材料颇多, 烘暖后包身脆脆.  另有卖相吸引既鲜菓waffle, 纯粹被咖啡豆状既waffle吸引, 食落好像鸡旦仔, 外脆内软, 赞.    份量不少可供2人share.

Cappuccino / Salmon Bagle

Fruit waffle
2017-01-07
$90 (早餐)
Cappuccino / Salmon Bagle
Fruit waffle