2018-04-19 484 浏览
依间之前系湾仔返工嘅时候食过,觉得啲嘢食都整得几好,不过对打工仔嚟讲佢单点唔算平,所以之前食都系食佢嘅lunch set多,价钱平民化啲。前几日系旺角行行下又见到佢,原来旺角都有分店,最好嘅系果个时段啱啱有 tea set,我当然系咩都冇谂,直接冲左入去试下依间又得唔得啦!下午茶选择好多,价钱仍然keep到大众化,原本谂住食佢嘅招牌饺子,不过见到人地叫嘅猪扒担担面果样都几得吓,所以临时转左軚!未食先睇卖相,炸猪扒同面系分开上嘅,咁猪扒就唔会咁容易林哂。猪扒属薄身,并且已经切好,比较容易食啲,特别嘅地方系面头加左一堆葱爆香蒜,用嚟送猪扒特别惹味! 至于面就用左幼身果只,容易吸汤。汤底睇色就知系好浓果只,上面放左肉碎,豆腐粒同花生,捞埋一齐食fit哂!跟餐可以拣豆浆,汽水同山楂茶,我就拣左山楂茶,因为其他地方比较少见有,饮落都好清新吓,用嚟解辣一流!希望下次嚟嘅时候可以多啲人嚟试多啲嘢啦!

冻山渣茶
担担面