2010-11-21
呢次系我第一次写食评, 亦系因为我觉得有必要话比大家知要小心既事!!星期五晚我同我个fd剪完头发同买完护肤品之后就决定去旺角雅兰中心果间一寿司试下, 因为之前都系食开金水, 今次决定转下第二间试下9:15pm已经开始排左2-3个蛇缾, 等到正式派飞之后再等多15mins就入得去啦所有野都好好, 包括服务员同上野既速度, 食品既品质都好好, 款式都好多新鲜又好味, 我同我个fd都食得好开心由于系旺角呢间食我太开心, 返屋企之后就同我男朋友分享啦结果我男朋友就话明天再去食多次不过今次因为要去尖沙咀拎优惠劵去睇戏, 而且睇之前既食评都唔错, 等又唔使等咁耐, 所以就决定一试尖沙咀呢间之后再去睇11:35分/00:35分既天凶之城一切计划都好顺利9:50分开始排, 10:15分已经入得去一坐底之后马上叫野食, 不过等左好耐...大约15mins之后先有第一碟上台...仲要系得一碟既吉壕寿司..好!!本著寻日既开心经验, 今日期望住佢会一样咁好既服务...点知..等多15mins之后先再有第2碟上场, 开始感到无奈..点解要等咁耐?, d三文鱼好新鲜咁岩岩运到切紧吗?!但见d人都好努力咁握紧饭,
新鲜又好味, 我同我个fd都食得好开心
由于系旺角呢间食我太开心, 返屋企之后就同我男朋友分享啦
结果我男朋友就话明天再去食多次
一切计划都好顺利
9:50分开始排, 10:15分已经入得去
但见d人都好努力咁握紧饭, 整紧三文鱼...
我地念住唔催佢, 费事令佢难做之余(得6个人系度整咋), 免得催催下质素下降..
11:00pm..
点知第二张单既野都黎晒, 第一张单仲系黎少左碟汁烧三文鱼, 以为要烧所以耐d... 唯有叫个女侍应跟下啦, 好快就比反我啦
11:15pm
但到想埋单时先发现原来每人最低要$80消费..寻日又唔见旺角果间话要wo, 但都食左$200几蚊就无所谓
其实本身都好饱..因为等得太耐lol, 一路食一路等咁咪一边消化, 食左13碟都饱啦, 折左之后先$123
咁就唯有叫一碟火炙三文鱼, 一碟剑鱼三食加一碟牡丹虾补够佢啦
11:30pm
三碟野开始上啦, 其实已经好想走人, 一黎已经饱左, 二黎想去睇戏啊
黎左一碟牡丹虾之后又等多10mins, 呢个时候黎左剑鱼三食, 我男朋友系我去tolet时食晒, 佢都知我好饱啦...
食完又等多5MINS, 碟火炙三文鱼仲未到, 唯有催下佢同叫个男侍应加茶, 采都唔采我lol
你估我好想催你啊?!我不知几想快d走, 点知一问之下佢就话已经比左我?!
真系奇怪, 无人食过, 碟亦得两只, 咁第三碟野去左边?!
个女侍应仲要实牙实齿咁@@真系令人越念越火!!!
虽然最后真系会比番我, 不过比人屈既感觉真系唔好
加上又要等咁耐, 食果10几碟野食左我成2个钟, 12点多先走得人
唔怪得出面仲有咁多人排队BO, 你入面D人D野食黎得咁慢, 想食快D既人又走唔到= ="
所以我奉劝大家如果去食呢d叫完又无单比你对番, 你一定要记得自己叫左d 咩, 黎左D咩
唔系实会比人地屈!!!