2024-04-13 396 浏览
喺旺角通菜街一直都有好多嘢食,自己几乎都试过,呢间都算系近期比较新开嘅餐厅。每次经过都好想去试吓,特别系被佢相当吸睛嘅霓虹灯招牌吸引。虽然舖头嘅人手好似唔系好够,啲嘢食等得耐咗少少,但系都唔会话影响食物质素。‣ 刺身带子三文鱼籽明太籽手卷粉 $148咬第一啖嘅时候就已经劲钟意手卷粉嘅口感,相当烟韧,虽然唔至于话去到好似年糕咁样,但系佢嘅软硬度适中,唔会觉得太硬或者太淋,搭配埋明太子真系一流。虽然佢明太子嘅味道其实同其他Café都相差唔远,但手卷粉绝对令到佢变得独特。‣ 蟹肉明太籽西班牙蛋饼 $98呢个虽然等得有啲耐,但系好好食,蟹肉唔会多都唔会太少,蛋味浓郁,而且中间仲加咗芝士可以拉丝,每一啖都觉得极满足,比想像中饱肚嘅蛋饼。‣ 脏脏牛角包窝夫 $72自己一直都好钟意牛角包窝夫,我同朋友喺嗌咗Oreo口味,上枱𠮶阵觉得卖相都几吸引,而食落都真系好重Oreo味。牛角包窝夫嘅外脆内软配埋半溶嘅雪糕,好钟意冰火交融嘅感觉,食完就觉得再大份啲就好。‣ Cream Brûlée Coffee $46知道都有几间Café有Cream Brûlée,之前一直冇试到,但系决定第一次试吓,试完之后真系觉

刺身带子三文鱼籽明太籽手卷粉 $148

‣ 蟹肉明太籽西班牙蛋饼 $98

‣ 脏脏牛角包窝夫 $72

‣ Cream Brûlée Coffee $46
知道都有几间Café有Cream Brûlée,之前一直冇试到,但系决定第一次试吓,试完之后真系觉得好钟意。好钟意佢面头嘅焦糖脆饼,饮嘅时候真系会谂返起Cream Brûlée嘅味,初时会以为杯咖啡都会变得好甜,但系其实结果唔系,我觉得两者啱啱好,你仍然都系饮得出咖啡嘅甘苦。

#foodbara_diary