2023-08-10
收工去旺角买啲野,就到食饭时间,上网揾到呢间火凤凰打边炉餐厅,原来呢度除咗打边炉外,下午仲做点心午茶。我哋晚上当然试下佢哋嘅火㶽啦!今次拣左港式沙嗲锅,花生味浓郁,甜甜地得黎好香,食落亦唔会太咸,唔会越食越口渴。肉同海鲜什至唔洗点额外酱料都好好食!超值海鲜盛🐟海鲜Set好足料,够哂2人食到饱! 蛏子(4只)、鲍鱼(4只)、海虾(4只)、元贝(4只)、蚝(4只)同埋翡翠螺(4只)只只海鲜都够哂新鲜又鲜甜,原汁原味味唔洗点酱最好食。水库大鱼头好大份,大鱼头肉质几鲜嫩,口感软滑,食落充满骨胶原。蟹籽鲜虾滑手打虾滑真材实料,咬落爽弹之余配上蟹籽粒粒更有口感,系我打边炉必点嘅配料之一。田圆蔬菜拼盆蔬菜好新鲜,份量够哂2人分享,仲有鲜冬菇吸哂啲沙嗲汤好正。鲜腐竹吸咗汤底嘅味道,食落有豆香,啱哂中意豆制品嘅人。稻庭乌冬乌冬幼滑又有弹性,为今次打边炉画上完美句号,沙嗲汤底够香浓啱哂挂汤!👅味道💛💛💛💛💛🍽环境💛💛💛💛💛💦卫生💛💛💛💛💛💯抵食💛💛💛💛💛
超值海鲜盛🐟
水库大鱼头
好大份,大鱼头肉质几鲜嫩,口感软滑,食落充满骨胶原。
蟹籽鲜虾滑
田圆蔬菜拼盆
蔬菜好新鲜,份量够哂2人分享,仲有鲜冬菇吸哂啲沙嗲汤好正。
鲜腐竹
吸咗汤底嘅味道,食落有豆香,啱哂中意豆制品嘅人。
稻庭乌冬
👅味道💛💛💛💛💛