2014-12-18 2036 浏览
同埋屋企人去朗豪坊shopping 完, 食晚饭时间到啦, 谂起朋友介绍过系奥海城有间食上海野(霸王山庄). 冇订枱, 要等位因为我地齐人, 等入座都唔算太耐. 仲比张卡位我地, 坐得几舒服.一睇餐牌, 一定要叫小笼包, 超好吃. 多汁, 肉味足够, 觉得比较其他食店这间小笼包真系超正㖞!再叫埋炒四季豆, 四季同埋肉碎炒, 味道好好, 唔会太湿, 将四季豆加入个霸王炒饭一齐食, 好好味. 因为炒饭够干身.熏鱼, 甜甜地又干身, 好似食甜鱼干黑醋排骨, 阿妈有试煮过黑醋排骨, 发现个汁系好难整得好食, lee度整到个汁够味,排骨肉质好够肉, 唔会只有骨无肉食, 汁甜甜地加饭或者面都一样好好食.见到这间店有北京烤鸭食, 原本想食, 但因为职员话我地无预订要等好耐时间, 因为佢地烧要时间, 我又唔想等, 就叫只风沙鸡食, 估唔到鸡肉够鲜嫩, 鸡面加左好多好似炸左蒜粒, 好香口.正!糖醋松子鱼, 因为我好钟意食酸甜酸甜味道, 酸甜味适中, 鱼肉仲保持又鲜又滑, lee d𩠌屋企煮唔到架!
同埋屋企人去朗豪坊shopping 完, 食晚饭
黑醋排骨
糖醋松子鱼
炒四季豆
小笼包
题外话/补充资料: 下次要再泥, 因为想食只烤鸭!
2014-12-07
  • 小笼包