📌 Amplifier Restaurant (花园街) - 旺角花园街3-5号鸿威大厦1楼B号舖🗓(18/1) 星期三 ⏰ 晚上7点左右 🌐网址: https://s.openrice.com/QrbS0K6C900~ueeoDBA💈特式:呢间餐厅有旺角同大围两间店,旺角店逢星期四五六晚上7:30~9:30会有Live Band表演,系香港有Live Band唱歌嘅西餐厅真系买少见少,好有外国feel。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:见佢d食物都几吸引,例如有慢煮威灵顿牛柳/Pasta/Risotto/每日精选生蚝等等,我今日就叫左1个前菜/1个main course/1个Risotto,等我同大家讲下🕺🏻💃味道先。东欧酥皮芝士焗牛脷 - 呢个前菜我真心推介,要做得咁好食都几考功夫,佢个酥皮做得好薄好酥脆,牛油味好香,点埋佢入面d香浓芝士汁,已经好无得顶,加埋佢个主角牛脷,做得好淋滑,沾满芝士香,加埋佢有浓浓嘅牛臊味,每一part都令我好满足,我比满分。秘制酱烧猪肋骨 - 个烧猪肋骨都好大份,个秘制酱系类似BBQ味再多少少辣嘅层次,火喉亦处理得宜,烧得刚刚好,肉质软淋得嚟又保留
🗓(18/1) 星期三 ⏰ 晚上7点左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

秘制酱烧猪肋骨 - 个烧猪肋骨都好大份,个秘制酱系类似BBQ味再多少少辣嘅层次,火喉亦处理得宜,烧得刚刚好,肉质软淋得嚟又保留到肉汁,肉亦好易切出,唔会食得好麻烦,薯条量都多,即炸热辣辣,而且有洒上调味粉,食嚟香口又唔油腻。

烧西班牙脆皮乳猪南瓜意大利饭 - 西班牙烧乳猪同意大利饭呢个组合都唔少见,呢间餐厅亦将呢个组合发挥得淋漓尽致,个乳猪真系做到脆皮又唔油,肉质嫩滑,意大利饭加左南瓜减轻左油腻感觉,整体令人满意。

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
饮品 : 见佢地有好多Cocktail, Mocktail同Wine嘅选择,大多数都好吸引,不过今日同行友人唔好酒精类饮品,所以我下次先同其他朋友嚟试。

🍽环境:餐厅环境除左Live Band之外,装修布置都好多外国西餐厅feel,室内墙柱用上红砖做饰面,挂上不少同音乐有关嘅摆设或红酒,有少少美国波士顿嘅餐厅风格。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服务:员工服务态度好,好用心推介每款餐厅特色食物同仔细介绍餐厅menu,见到我杯水水量少左,亦都会好快咁帮我refill,上菜时见我有影相,亦都会就返我影相角度上菜,好细心。

💰💸价钱:今埋单唔洗$600,有咁出色嘅食物质素,餐厅环境/气氛又好,服务优质,仲有Live Band提供,价钱都好合理,唔算贵。

🐲💬总结:今日个用餐环境令我相当满意,食物质素亦好高,如果我下之嚟应该会预啱佢有Live Band表演,应该会仲有气氛,同埋入次会想试埋佢地d招牌菜同生蚝。

推荐指数:❤️❤️❤️❤️❤️
秘制酱烧猪肋骨