2022-01-15
之前食过第三站 今次食呢间第八站 都系起金鸡广场入面 不过款式好唔同呢度主要食扒 鸡牛猪羊肉都有🥩每个餐都包餐汤同热饮餐汤系粟米忌廉汤🌽味道好浓 一粒粒粟米好甜 仲有少少洋葱 令个汤香啲最重要系佢稀桀度咁咁好👍🏻又唔会太咸▶️扒醉香鸡扒配意大利松茸野菌烧汁($60)一上枱有啲惊讶 冇谂过佢咁大块鸡扒😲系正常嘅x2 少夸张之后可以拣配薯条🍟饭🍚或者意粉🍝我拣饭 旁边有啲西兰花 豆豆 粟米做配菜 感觉健康啲🥦佢个酱汁系另上嘅咁嘅卖相似足外面高级餐厅 只系平民价钱可以买到!评论吓味道 蔬菜新鲜 清得嚟有味唔干鸡扒超厚肉 佢块皮煎到超级香脆 金黄色咁然后切落劲淋 一切就切到😍仲可以见到佢好多肉汁 一开始以为系好油 不过之后发现部分系肉汁黎💦完全唔惊佢干食落果然肉质鲜嫩多汁🤤仲好有鸡味 证明新鲜 真系唔知点做到 超有水准调味啱啱好 食到少少盐味佢个酱汁好特别🍄野菌味好出 因为通常出面都系配照烧汁或者黑椒汁👍🏻好食到可以食晒咁大块鸡扒🐔🍚不过佢个白饭差啲 啲米系好长好幼𠮶只 冇乜黏度 亦唔香米味 一定要𩠌鸡扒入口先ok最后就有热饮 其实佢有啲花巧啲嘢款 例如奇异果柠蜜 不过因为饱所以饮柠水消腻🍋-呢
呢度主要食扒 鸡牛猪羊肉都有🥩
每个餐都包餐汤同热饮
最重要系佢稀桀度咁咁好👍🏻又唔会太咸
▶️扒醉香鸡扒配意大利松茸野菌烧汁($60)
一上枱有啲惊讶 冇谂过佢咁大块鸡扒😲系正常嘅x2 少夸张
之后可以拣配薯条🍟饭🍚或者意粉🍝我拣饭
旁边有啲西兰花 豆豆 粟米做配菜 感觉健康啲🥦
佢个酱汁系另上嘅
咁嘅卖相似足外面高级餐厅 只系平民价钱可以买到!
评论吓味道 蔬菜新鲜 清得嚟有味唔干
鸡扒超厚肉 佢块皮煎到超级香脆 金黄色咁
食落果然肉质鲜嫩多汁🤤仲好有鸡味 证明新鲜
真系唔知点做到 超有水准
调味啱啱好 食到少少盐味
好食到可以食晒咁大块鸡扒🐔
呢间扒房绝对称得上世一👅
朋友食佢个猪扒同牛扒都一致话好淋好juicy
环境唔大 但系我哋三个人坐一张梳发枱 超寛阔 又唔多人 隔离一枱起到庆祝紧生日😆气氛好欢乐
有啲party room feel添
服务好 个姐姐同厨师都超nice 笑笑口咁
价钱系超级抵食 加一咗都只系$66 但系咁大份咁有质素 感觉用一个超平民价钱食紧一个$4xx嘅扒❗️值
快啲save低同朋友去试!