2024-08-28
网上口碑爆棚嘅本场日本烤肉店,今晚终于有机会同男朋友黎试下嘞!一入到门口即俯瞰到整个开放式厨房,满眼都系专业烹调嘅师傅,彷佛去左日本🤩🇯🇵🎌首先点嘅系招牌上品牛肩胛,肉质足够。入口𠮶刻,散发出嘅油香同肉汁瞬间喺口中激爆,「JENG啊」!😝猪颈肉烤到恰到好处,独有嘅肉质同切割方式令到猪颈肉既弹牙又滑。令我更惊喜嘅系金钱蚌,肉多味浓😉🐚蜜糖猪肠系必点菜式。师傅将猪肠嘅外皮烤得焦香可口,而内里嘅肉汁系劲鲜甜,简直系人间美食啊! 🤩🍢当晚最惊喜嘅非男爵薯饼莫属了。顶级男爵薯经过师傅烘焙,表面酥脆,中间软绵,与牛肉完美咁融和一齐。😋饮品方面,拣咗冻可乐同草莓酒精饮品🥤。边食边饮,好爽!🍹😍Last but not least 😙 点都唔可以忘记本场最后一道菜:顶级肩脊肉,烧得出奇地入口即溶。食物质素好,价格公道,令人流连忘返,推荐大家嚟试试💖
当晚最惊喜嘅非男爵薯饼莫属了。
饮品方面,拣咗冻可乐同草莓酒精饮品🥤。
边食边饮,好爽!🍹😍