2019-09-16
早排黎过一次呢间位于旺角既楼上cafe,今次咁啱想揾个地方同朋友坐下倾下计,于是又黎返呢到。我哋叫左俄罗斯蜂蜜蛋糕、苹果不见了、伯爵波波冰奶茶、同埋凤梨香茅汽泡水。俄罗斯蜂蜜蛋糕︰蜂蜜味香浓,一食落口就食得出蜂蜜既甜味,口感好有层次,食得出好多层既蛋糕同cream,而且cream好滑。蜂蜜味突出得黎又唔会太甜,非常推介!伯爵波波冰奶茶︰佢会比一杯热奶你自己去加落去,倒左落去之后d波波会慢慢融,茶味会随住d波波融而变得更浓,新奇有趣,而且几好饮。凤梨香茅汽泡水︰有几旧菠萝喺底,然后有一两旧既香茅浮喺上面,卖相好有趣,饮落几有菠萝味,相对黎讲我比较钟意伯爵波波冰奶茶。苹果不见了︰店员一将佢放上枱就闻到伯爵茶既香味,咬落会食得出一片片既苹果,加埋伯爵茶酱令到蛋糕唔会好干身,蛋糕上面仲有杏仁粒,令口感更丰富。总括黎讲呢间系一间甜品控必去既楼上cafe,两次去佢都有唔同既蛋糕,总会揾到一款啱你既,而且蛋糕好高质好好食,舖头环境都好舒适,好啱同朋友黎坐低食件cake倾下计,享受一个悠闲既晏画。店员都好nice好有礼貌,会介绍返唔同既蛋糕同埋野饮。