2024-07-19 167 浏览
平时湾仔铜锣湾嘅厨师发办就食得多,旺角又真系第一次🫰🏻估唔到性价比高得嚟,食物质素唔错得来服务态度又好好👍🏻!睇得出店主系有用心思,如果系食厨师发办嘅话系会用长版嚟上菜㗎🥳长版12旬彩席间料理($468)前菜:ฅ海胆豆腐(真系有海胆味,Wasabi➕柠檬汁调味)ฅ北海道白玉粟米🌽ฅ矶煮鲍鱼先付:ฅ活赤贝配章鱼(酸汁味比较重)刺身:ฅ海胆配虾肉ฅ 章红鱼刺身想讲依家系食海胆嘅季节,师傅用嘅系马粪海胆,配上虾肉好Creamy,因为虾肉海胆嘅口感一样,所以食落超满足!😆💕蒸物:ฅ鱼子鹅肝蛋蒸鱼子嘅味道唔算好出,反而食到鹅肝嘅香味比较多👍🏻而呢一度菜,主要系个卖相超级打卡able🥳御造:ฅ三文鱼子蟹肉夹饼配鲜炸活泽蟹比较特别嘅系通常夹饼嘅饼皮系攞嚟配甜品嘅🙂‍↔️点知同三文鱼子有融合得几好👍🏻💦未自慢烧物:ฅ牛胸腹ฅ免治鸡肉丸(自家制)ฅ芦笋豚肉其中我觉得最特别嘅系免治鸡肉丸,真系食得出系手打免治嘅🤩时令烧鱼:ฅ风干咗18个钟嘅马友鱼天妇罗:ฅ 海老同秋葵🍤烧时令贝:ฅ牛油烧北极贝(甜嘅)吸物:ฅ樱花虾炒饭ฅ纹蛤鱼汤甜品:ฅ抹茶蕨饼ฅ桃味蛋卷桃🍑ฅ西瓜汁🍉西瓜汁好搞笑,会有个好大嘅泡泡🤣🙌🏻

长版12旬彩席间料理($468)

前菜:
ฅ海胆豆腐(真系有海胆味,Wasabi➕柠檬汁调味)
ฅ北海道白玉粟米🌽
ฅ矶煮鲍鱼

先付:
ฅ活赤贝配章鱼(酸汁味比较重)

刺身

御造:
ฅ三文鱼子蟹肉夹饼配鲜炸活泽蟹

未自慢烧物:
ฅ牛胸腹
ฅ免治鸡肉丸(自家制)
ฅ芦笋豚肉
其中我觉得最特别嘅系免治鸡肉丸,真系食得出系手打免治嘅🤩

时令烧鱼:
ฅ风干咗18个钟嘅马友鱼

天妇罗:
ฅ 海老同秋葵🍤

烧时令贝:
ฅ牛油烧北极贝(甜嘅)

吸物:
ฅ樱花虾炒饭
ฅ纹蛤鱼汤

甜品
ฅ抹茶蕨饼
ฅ桃味蛋卷桃🍑
ฅ西瓜汁🍉
西瓜汁好搞笑,会有个好大嘅泡泡🤣🙌🏻