2024-11-30
嚟紧圣诞节想同主子食圣诞大餐嘅话🍽️,好推介大家嚟呢间系旺角T.O.P商场5楼嘅西餐厅!室内同户外都有圣诞树同布置🎄,甜品仲可以预先order画碟服务🎂,仲附送仙女棒蜡烛,真系够哂打卡able阿😍!🦪法国生蚝 5只 $310蚝肉新鲜肥美,入口有海水鲜味🌊,口感清新爽脆带甜味❤️。🍞海胆多士 4件$258上次食过觉得好好食,今次再叫多次😍!水准仍然高质,海胆份量多同新鲜鲜甜💯,配上烘到微脆嘅一齐多士食,食完好满足!🍽️Set Dinner $368 per person✨餐包、餐汤:洋葱汤未饮已经闻到好香嘅洋葱味🧅!汤里面有好多炒过嘅洋葱,味道香浓同饮到洋葱嘅甜味。✨前菜:日式慢煮鲍鱼 +$48鲍鱼咬落去非常弹牙,酱汁鲜甜香浓,煮得好入味阿!伴碟嘅萝卜亦都好入味,口感软腍😍。✨主菜:猪斧头扒配焦糖苹果猪斧头扒煎香后仍然保持到肉汁💦,厚肉得嚟又嫩滑,配上酸甜嘅焦糖苹果酱🍎,清新开胃中和猪肉嘅腻感👍🏻。伴碟嘅薯蓉好creamy同幼滑🥔!✨配菜:菠菜苗 +$18呢个性价比都几高,菠菜苗份量好多🥬,口感幼嫩配上香浓带有奶香味嘅忌廉汁食🥛,我地两个都好钟意食阿!✨甜品:甜品拼盘 +$68有士多啤梨慕丝蛋
🦪法国生蚝 5只 $310
蚝肉新鲜肥美,入口有海水鲜味🌊,口感清新爽脆带甜味❤️。
🍞海胆多士 4件$258
🍽️Set Dinner $368 per person
✨餐包、餐汤:洋葱汤
✨前菜:日式慢煮鲍鱼 +$48
✨主菜:猪斧头扒配焦糖苹果
✨配菜:菠菜苗 +$18
✨甜品:甜品拼盘 +$68
有士多啤梨慕丝蛋糕🍰、布朗尼蛋糕🍩、特浓朱古力🍫、杏仁朱古力🍫同开心果雪糕🍨,完全可以满足晒甜品控阿🥰!
🥥椰子雪芭 $128
甜品可以同店员要求写字服务✍🏻,适合庆祝日子或者生日🎉。椰子雪芭用椰子壳容器上碟,雪芭口感幼滑而且有浓浓嘅椰子香味🤍!
🍹Mango Magic $88
结合芒果🥭、橙🍊、菠萝汁🍍同梳打🥤而制成,饮落香甜嘅芒果味较突出✨,加咗梳打喺里面令味道更清爽。
🍹Fruit Punch $88
呢杯橙味比较出🍊,味道会酸一啲,如果钟意偏酸嘅就可以试吓呢杯🧡。