2023-09-30
呢晚约咗友人喺旺角呢头食饭 就随便走咗入呢间主打手工意粉嘅餐厅😙 餐厅以白色为主调 感觉好光猛同整洁 除咗手工意粉 都仲有pizza选择㗎🍕忌廉汁腌肉 日本生鸡蛋配手作阔面呢个有少少似carbonara嘅感觉🍝 不过特别嘅系要自己搅拌生蛋 手作阔面口感烟韧 忌廉汁同生鸡蛋挂喺阔面上面🍳 非常creamy 仲有少少嚟自腌肉嘅黑椒做调味 味道几好番茄汁凤尾虎虾 菠菜叶配手作阔面呢个同样都系阔面 番茄酱我地嗌咗有少少辣 挂咗喺阔面上面好惹味🍅 虎虾有三粒喺面 口感都算弹牙 加埋有菠菜叶感觉健康咗🥬自家制汤品呢个写明绝无味精 所以呢个蘑菇汤好真材实料🍄 饮到好幼细蘑菇粒粒嘅口感 好想再encore呀😍薯仔洋葱青瓜甘荀沙律食落好似薯蓉咁🥔 入面夹杂住洋葱 青瓜同甘荀 味道清新 多食都唔会油腻焦糖脆脆蛋糕呢个蛋糕湿润 加埋啲cream口感好松软☺️ 仲好香蛋味㗎 面头嘅焦糖脆脆唔会苦 咬落非常脆卜卜 非常推介👍🏻饮品只需+$8就有冻冷泡咖啡 咖啡唔会好苦 最后有回甘☕️ 而冻冷泡玄米茶就唔驶加钱嘅 有淡淡嘅玄米味 几香🍵呢间手工意粉店嘅面条真系最大嘅卖点 好难得揾到咁有弹性嘅意粉🍝😚
忌廉汁腌肉 日本生鸡蛋配手作阔面
番茄汁凤尾虎虾 菠菜叶配手作阔面