2022-05-29 748 浏览
旺角呢间新餐厅有齐西式、台式、中式嘢食,仲有甜品添,而且价钱大众化👍🏻我哋今次就主要食台式嘢食加甜品,质素比想像中好。盐酥蚵仔 $38呢度嘅蚵仔肥美,大只胀卜卜,味道鲜味😋,盐酥味道惹味,而且炸得好,唔会吸满油,炸粉都只系薄薄,赞赞赞👍🏻特式台湾牛肉汤面 $60牛肉汤面份量非常足,用小窝上,够晒热辣辣👍🏻。牛肉汤味道浓郁,呢个价钱算系满意。粗面口感烟韧,牛肉煮得入味,肉质都算腍,萝卜鲜甜。另外,仲有一碟小凉菜附上,爽脆四季豆配上一条烟熏味小鱼,几好食😋。特式卤水杂锦肉燥拌面 $60有卤水五花腩、猪大肠、金钱肚、鸡翼,卤水都入味😋。肉燥份量够,足以捞匀全碗面,再加上少少爽脆青瓜丝,味道唔错。拌面我哋拣咗幼面,面都有相当的粗度,所以都几好口感👍🏻。雪燕蛋白炖椰皇 $48呢个好有清香,椰青𠮶种清新香甜味加上滑滑嘅蛋白😋,配埋雪燕食,好滋阴嘅感觉。生磨芝麻糊 $30呢个芝麻糊磨得好幼细,食落去好滑,有惊喜😋,我哋拣咗冻食,芝麻味道都好香浓。

盐酥蚵仔 $38

特式台湾牛肉汤面 $60