2021-11-30
见到有foodie大力推荐呢间旺角西餐,话抵食又好食,咁lunch set $98 有威灵顿牛柳,包汤同嘢饮,真心系几抵嘅,一于试一试!🍴餐汤 忌廉蚬肉汤 (跟餐送) (7/10)好多蚬肉,忌廉汤奶味好浓,都几滑,饮得出冇落真忌廉,系落牛奶加面粉去煮,冇面粉粒粒,好饮过港式扒房好多!🍴威灵顿牛柳配薯菜 三成熟 $98 (8.5/10)Omg原来薯菜系薯条加西兰花,以为系薯蓉😂不过佢英文系写french fires,系我冇睇清楚🙈薯条即炸,好香脆,有薯味,食得出系新鲜薯仔整。威灵顿牛柳有惊喜,手掌size,薄薄酥皮包住牛柳,酥皮都酥化,但太薄,食唔到酥皮口感同千层嘅感觉,牛柳啱啱好medium rare,肉质好淋,冇牛肉味但好有肉汁,中间夹咗鹅肝/鹅肝菌酱,夹埋一齐食好香,好好食!$98lunch set呢个质素好高质啦!🥭yellow circle (mango smoothies) 跟餐+$15 (原价$48) (0/10)本来谂住叫蜜瓜smoothies,但佢话冇蜜瓜,所以冇,咁就以为系用新鲜生果去整?但结果超级失望,完全图文不符,唔系smoothies质感,系好稀嘅沙冰,得表头几
🍴餐汤 忌廉蚬肉汤 (跟餐送) (7/10)
🍴威灵顿牛柳配薯菜 三成熟 $98 (8.5/10)
薯条即炸,好香脆,有薯味,食得出系新鲜薯仔整。
但结果超级失望,完全图文不符,唔系smoothies质感,系好稀嘅沙冰,得表头几头芒果系真芒果🥭 沙冰饮落超级甜,加咗劲多糖水,连芒果汁味都饮唔到,成杯嘢劲水😅真系葵广十蚊杯沙冰质素都冇啊,假甜到死😩
宁愿佢话冇得叫,都唔系俾杯咁嘅嘢俾客啊😂
推荐指数: 7.5/10
CP值高,食物feel到小店系用心,有热诚去整,但嘢饮真系不了不了不了😩嘢饮令到整体观感大打折扣😅