2023-03-02 19 浏览
作为日本料理爱好者🇯🇵😍当然要不时发掘多啲日本餐厅☺️✨今次就同老公嚟到旺角T.O.P.斜对面嘅居酒屋💁🏻‍♀️见到木系装潢嘅浜松水产,虽然门面简洁,但系落一层就相当有惊喜😚有充满海报嘅特色墙🔥成间居酒屋都挂住灯笼、布旗🎏 职员都好用心服务,有宾至如归嘅感觉🥰⭐️竹日本拖罗盛盒🎋盛盒载著海胆、中拖罗、大拖罗、帆立贝、北寄贝、真鲷、三文鱼。卖相精美。见到刺身油光满满,已经垂涎三尺🤤 海胆好高质,好鲜甜,有强烈回甘。中拖罗入口即融。北寄贝口感爽弹。⭐️时令生蚝🦪店员推荐咗宫城青花瓷,有手掌咁大。蚝身白滑,体型修长,海水味较为淡,食落爽身。⭐️火灸带子海胆迷你汉堡紫菜包裹住带子同海胆,中间仲夹咗一片紫苏叶。紫苏叶味道较香浓,感觉盖过咗带子海胆味道。⭐️原只鲍鱼切粒炒饭鲍鱼壳摆放咗系旁边🤣切粒鲍鱼好有嚼口。炒饭入面加咗好多香葱、青椒粒、红椒粒,味道好清新,亦减少炒饭嘅油腻感。⭐️明太子日本玉子烧浓浓蛋香加上咸香明太子,好惹味。好快清晒一碟!⭐️ 极上牛舌芯🐮厚切松阪猪🐷牛舌芯唔算好厚身,但够晒咬口。外脆内软超松化。厚切松阪猪好嫩滑!加咗孜然粉去烧,好香。📍浜松水产旺角弥敦道733号地库振宜大厦

⭐️竹日本拖罗盛盒🎋

⭐️时令生蚝🦪

⭐️火灸带子海胆迷你汉堡

⭐️原只鲍鱼切粒炒饭

⭐️明太子日本玉子烧
浓浓蛋香加上咸香明太子,好惹味。好快清晒一碟!

⭐️ 极上牛舌芯🐮厚切松阪猪🐷

📍浜松水产