2022-08-03
今日黎到位于旺角既日式居酒屋。居酒屋环境充满日本风,挂上唔少日式灯笼,墙身贴满日本酒瓶上既招纸。餐牌上面有套餐同唔少单点选择。✨松(二人餐) $699🥗是日沙律沙律系芝麻酱豆腐加上小蕃茄及三文鱼籽,够晒清新开胃。🍣前菜(四选二)我地拣左日式炸鸡同和牛他他,炸鸡份量唔少,配有蛋黄酱,而和牛他他涂上酱汁,味道微酸,上面仲放上少许黑松露。🍤什锦天妇罗什锦天妇罗入面有炸虾、南瓜、茄子、粟米芯同秋葵,炸皮够薄,唔会油腻。🐟四色刺身盘刺身盘入面有三文鱼、吞拿鱼、油甘鱼同赤虾,赤虾大只,而且肉质弹牙。🔥石烧日本A5和牛160g店员会帮手烧,烧出黎熟度刚刚好,日本和牛牛味突出,油脂丰富。🫕海鲜锅物配猪骨汤猪骨汤香醇,配有多款海鲜,包括海虾、鱿鱼、扇贝、广岛蚝同蚬,仲有一大兜蔬菜同菇,非常丰富。🐮汁烧 烧牛大肠串 $30烧牛筋串 $30烧牛肺串 $28牛大肠同牛筋口感烟韧有咬口,牛肺有少少软骨增添口感,三款都入味香口。🍤天妇罗蟹肉可乐饼(一本) $40外皮炸得香脆,内里绵软,味道唔错~🍢串烧金菇肥牛串 $30盐烧牛舌一本 $48金菇肥牛串都几大旧,淋上酱汁,惹味唔干;和牛舌爽身好咬,而且系厚切。🍹热情
餐牌上面有套餐同唔少单点选择。
✨松(二人餐) $699
🥗是日沙律
沙律系芝麻酱豆腐加上小蕃茄及三文鱼籽,够晒清新开胃。
🍣前菜(四选二)
🍤什锦天妇罗
烧牛筋串 $30
烧牛肺串 $28
🍤天妇罗
蟹肉可乐饼(一本) $40
外皮炸得香脆,内里绵软,味道唔错~
🍢串烧
金菇肥牛串 $30