2022-05-26
港式车仔面食得多,日式都系第一次😂仲要有埋九宫格👻听闻老板仲喺日本学过师,即刻试吓先🏃🏻🏃🏻♀️9格定食🍱 $1089格分别有:猪软骨🐷、花胶汤、猪手、秋葵、墨鱼饼🦑、醉鸡、冬菇🍄、萝卜、溏心蛋🍳另配配稻庭乌冬同白饭🍚首先份量唔洗讲一定够两个人Share,每格起码2-3嚿都十几嚿🤣而且会食到每样嘢都有用心做❤️(除秋葵水煮的😆),好似个猪软骨同猪手,就煮得够晒入味同淋👍🏻将溏心蛋个蛋黄加埋猪软骨个汁捞埋d珍珠米食一流❤️稻庭乌冬亦好滑👍🏻花胶汤件花胶都几厚身,食完饮返碗花胶汤清清喉咙,饱晒🥳自选车仔面🍜猪骨汤花胶牛肋条猪红拉面$64 +黑蒜汁🧄$3花胶有3片,同9格定食个花胶唔同,花胶较滑身,牛肋条亦淋👍🏻,个猪红都几惊喜🐷以为日式车仔面唔会理猪红够唔够入味,结果竟然好入味🤩,大家可以放心叫😂拉面软硬度岩岩好,黑蒜味足👍🏻食食下觉得又几似日本既拉面,汤底饮落稍为浓咗啲,唔知系咪因为加左黑蒜汁🤔口味较淡朋友注意😜Overall除咗食物煮法用料够哂日本味之外🇯🇵,餐厅装修、木碗筷都有啲和风🏯,观塘都有分店,去开旺角或者观塘想试下新式车仔面不妨考虑一下
9格定食🍱 $108
9格分别有: