2022-08-12
又黎开朗豪坊揾食,今日想食中菜就黎宜间 川庄。坐低之前位位都会送一杯餐厅自家既八宝茶,有菊花,陈皮,杞子,红枣等等,味道甜甜地好养生好舒服。凉拌鸡丝粉皮 76成日食川菜都会点既冷盘,粉皮质感烟烟韧韧,麻酱有劲浓郁既花生酱成份好香口,鸡丝份量都算多。翡翠黄金虾球 198大大只既虾球𫗦满金黄色既蛋黄酱,热辣辣咁上枱,食落虾肉劲弹牙又有浓郁既蛋黄味道。虾球底下仲有炸过既秋葵,食落脆卜卜好似薯片咁,最推荐既菜色。串烧宜度既串烧都估唔到相当唔错,烧得岩岩好,部分串烧仲落左孜然粉,食落火辣好刺激。猪腩片茄串26蕃茄鲜甜,夹埋腩片食好清爽台式香肠串33 4粒香肠烧得好惹味,表面卜卜脆烟肉秋葵串 30烟肉烧得好香,好似好少见同秋葵串埋一齐,不过又ok㖞鳗鱼串35鳗鱼串比较少见所以我地就想食下,鳗鱼肉质烧到好软糯又冇骨,味道甜甜地,质感弹牙,推荐带子赛螃蟹102估唔到咁大碗🙈有大量蛋白加醋食,比较清淡既一道菜四川担担面78味道微辣,面条都算弹牙,汤底都好浓郁,几大碗十分饱肚。浓汤茶树菇翡翠苗105食咁多野都要食返碟菜,我地就选择左平时比较少食到既翡翠苗。。。川庄旺角亚皆老街8号朗豪坊12楼12号舖。。
凉拌鸡丝粉皮 76
翡翠黄金虾球 198
食落脆卜卜好似薯片咁,最推荐既菜色。
串烧
猪腩片茄串26
蕃茄鲜甜,夹埋腩片食好清爽
台式香肠串33
4粒香肠烧得好惹味,表面卜卜脆
烟肉秋葵串 30
烟肉烧得好香,好似好少见同秋葵串埋一齐,不过又ok㖞
鳗鱼串35
带子赛螃蟹102
估唔到咁大碗🙈有大量蛋白加醋食,比较清淡既一道菜
四川担担面78
味道微辣,面条都算弹牙,汤底都好浓郁,几大碗十分饱肚。
浓汤茶树菇翡翠苗105
食咁多野都要食返碟菜,我地就选择左平时比较少食到既翡翠苗。
川庄
旺角亚皆老街8号朗豪坊12楼12号舖