👦🏻今日同老友一早讲左食大餐,我地今次黎到位于旺角砵兰街嘅长阪烧,餐厅主打日式omakase同埋炉端烧,餐厅装潢新颖,主打日本风,而呢次我地就简左日式omakase,omakase有两个价位,分别468$/680$,两个价位都系提供12品料理,我地简左468$位既长阪12旬彩席间料理,超级物超所值。🌟矶煮鲍鱼·鲭鱼·萤光鱿鱼·南瓜矶煮鲍鱼相当入味,口感滑溜,食落完全唔韧口。👦🏻最怕鲍鱼食落韧口,而呢只鲍鱼真系完完全全岩哂👦🏻口味,配上酱汁简直系一流。而鲭鱼食落酱汁够哂入味;南瓜新鲜香甜;萤光鱿鱼弹牙有咬口!🌟海胆三文鱼籽蚝·间白·北海道带子海胆外表金黄,有光泽,食落仲有creamy既口感,配上蚝肉结实既生蚝🦪,再以三文鱼籽作为点缀,成个食落去好fresh。而油甘鱼鱼肉鲜甜,食落啖啖鱼油香;而北海道带子肉质结实鲜甜,香味十足。🌟蟹肉蒸蛋食落蛋味浓郁,蛋香十足,蟹肉同三文鱼籽令本身甜美既蒸蛋更香,更鲜味。🌟烧鱼饺烧鱼饺鱼皮烧得香脆而唔会太干,食落啖啖鱼油香,肉质细嫩,完全唔会有腥味!配上姜芽同柠檬令到成道菜更加鲜味!🌟吞拿鱼蓉三文鱼籽夹饼·玉子烧吞拿鱼蓉肉质肥美香滑,而夹饼就够哂脆!玉子烧

🌟矶煮鲍鱼·鲭鱼·萤光鱿鱼·南瓜

🌟海胆三文鱼籽蚝·间白·北海道带子

🌟蟹肉蒸蛋

🌟烧鱼饺

🌟吞拿鱼蓉三文鱼籽夹饼·玉子烧
吞拿鱼蓉肉质肥美香滑,而夹饼就够哂脆!玉子烧烧得岩岩好,蛋够嫩滑,食落仲甜甜地👍👍。

🌟盐烧豆腐
盐烧豆腐外脆内软,食落完全唔会咸淡不均。

🌟天妇罗鱼·南瓜
用左鱼块同南瓜以天妇罗既方式去炸,食落口感苏脆,再配上萝卜蓉、抹茶盐同埋天妇罗汁,完全做到锦上添花既效果!

🌟烧北寄贝
烧北寄贝鲜味十足,贝肉结实,侍应仲会即磨柚子粒洒于北寄贝上,鲜味十足!

🌟樱花虾炊饭·蚬肉鲷鱼汤
炊饭份量十足,入哂味,上菜前职员仲会用一碗樱花虾倒落去帮我地捞埋,好味到顶瓜瓜。而鲷鱼汤啖啖饮落都感受到鱼既鲜味,亦用左蚬提鲜👍👍。

🌟百香果汁·香蕉朱古力卷蛋·红豆雪糕咖啡饼
百香果汁绝对岩哂大家打卡post 社交平台,饮落清新香甜;红豆雪糕配上咖啡饼黎食又系一个唔错既新体验;香蕉朱古力卷蛋味道香浓。