2022-02-14 54 浏览
餐厅系金鸡广场附近,主打墨西哥fusion菜🌮当晚人流不算多,我地当日下午预早打去book左位🙆🏻‍♀️🔆牛油果酱烟鲑鱼他他配脆饼杯$𝟡𝟝 脆饼呈一个杯形,被我地搣开一块块方便食,咬落似没味道的薯片🤓他他洋葱味强烈,略嫌盖过牛油果同鲑鱼味🔆菲达芝士莎莎沙律$𝟡𝟠椰菜混合洋葱蕃茄,有芝士脆片跟墨西哥脆脆增加口感🥰脆片上还浇了蜜糖🍯食落甜甜地😋另外使用的酱汁感觉也很开胃🔆芝士粟米肉松馅饼(half)$𝟟𝟠 选了这个台式x墨西哥的口味,有肉松就是好食🤣馅饼有点韧度,内层仲有芝士,跟配牛油果及莎莎酱,fusion风味完美体现😍🔆焦糖杏仁忌廉夹层蛋糕$𝟞𝟠 呢度嘅甜品款式都几特别,我地拣左呢个甚有秋冬气息嘅焦糖杏仁蛋糕🍰内层夹杂住好多杏仁,所以食落好有口感😆甜度系杏片中和下算适中🔆Cosmopolitan$𝟟𝟝呢杯「柯梦」以vodka做底,加入了白橙皮酒同蔓越莓汁🥂饮落主要为酸酸地嘅莓味,容易入口🐰墨西哥fusion菜几有特色,有创意得黎味道都唔错,可以黎试下❤️呢度同幢有间宾馆,可能好多人黎禁钟🙊所以餐厅系门口痴左张A4纸话无房订好好笑🤣
牛油果酱烟鲑鱼他他配脆饼杯

🔆牛油果酱烟鲑鱼他他配脆饼杯$𝟡𝟝
菲达芝士莎莎沙律

🔆菲达芝士莎莎沙律$𝟡𝟠
芝士粟米肉松馅饼(half)

🔆芝士粟米肉松馅饼(half)$𝟟𝟠
焦糖杏仁忌廉夹层蛋糕

🔆焦糖杏仁忌廉夹层蛋糕$𝟞𝟠
Cosmopolitan

🔆Cosmopolitan$𝟟𝟝

菲达芝士莎莎沙律
芝士粟米肉松馅饼(half)
焦糖杏仁忌廉夹层蛋糕
Cosmopolitan