2020-04-16
依家香港处于抗疫期间,系旺角都好难揾到有好西食,好彩我地去呢间楼上酒吧餐厅嘅时候咁岩冇人等位,见到餐厅内嘅环境好舒适🙆🏼♀️于是我地就坐低咗啦。我地叫咗两个主菜,一个小菜,两杯饮品🥤今次真系要落力啲做运动先得啦😂🍝软壳蟹肉酱千层面(牛) $148系餐牌上面见到呢个软壳蟹🦀嘅菜色,就算惊住食唔哂都好,都要叫埋佢黎试一试!软壳蟹香脆得黎非常之juicy,配上呢个香喷喷嘅肉酱千层面真系一流😋肉酱同千层面嘅份量比例岩岩好,唔会好似剩系食紧肉酱咁又或者好dry😌唯一觉得美中不足嘅就系面条有啲太厚🤨🍖烤西班牙猪肋骨 $188呢间餐厅非常贴心☺️每条肋骨之间都会帮你切开少少,等我地切嘅时候唔会搞到「呢咁hea」搞到啲肉散哂🤪除咗薯条之外仲会有蕃薯条,我个人非常钟意食蕃薯条,因为甜甜哋有蕃薯味😂🧁吃吧招牌拼盘 $118呢个拼盘总共有五款酥盒😳包括有什菌🍄苹果肝酱🍎三文鱼莎莎、蟹肉牛油果🥑同埋烟火腿蜜瓜🍈一个拼盘可以食到五种口味嘅酥盒真系好抵食吖,而且每款都各有特色,特别系苹果肝酱,面头苹果酸酸甜甜,同酥盒内嘅肝酱配搭得天衣无缝😆☕️紫薯鲜奶咖啡 $58店员送上呢杯咖啡嘅时候,我嘅眼球已经比佢吸引住啦🥺色彩
🍝软壳蟹肉酱千层面(牛) $148
唯一觉得美中不足嘅就系面条有啲太厚🤨
🍖烤西班牙猪肋骨 $188
🧁吃吧招牌拼盘 $118
☕️紫薯鲜奶咖啡 $58
店员送上呢杯咖啡嘅时候,我嘅眼球已经比佢吸引住啦🥺色彩缤纷带点复古风嘅杯,加上好梦幻嘅蝴蝶木匙🦋谂返起都觉得靓啊!唔系唔打卡吖嘛!?🥰
味道方面都十分突出,紫薯香甜嘅味道加上香喷喷嘅咖啡,谂返起都流哂口水啦🤤
🥤焦糖蜂蜜奶昔 $65
今次系我第一次饮蜂蜜奶昔🍯奶昔浓郁得黎唔会死甜,蜂蜜嘅味道好特别,仲有少少嘅焦糖香味😝