2021-07-07
今次拣呢间楼上餐厅嘅原因系朋友介绍话呢度嘅威灵顿牛味道唔错,价钱唔贵值得一试。▫️威灵顿牛柳 (HKD388) - 5小时慢煮美国威灵顿牛柳,卖相吸引,粉嫩嘅牛扒外面包著金黄色酥皮。牛扒好软熟,美味非常😋 印象中好多餐厅嘅威灵顿牛系全份上,对两个人嚟讲份量会多咗少少。呢间餐厅竟然有提供二人份量,食完仲可以试吓其他食物添。▫️特色小食拼盘 (HKD178) - 一个拼盘有5款小食,其中三款系炸物(炸洋葱圈、炸脆鱼手指、酥炸软壳蟹)。最估唔到嘅系连烧猪肋骨都有。炸物一放入口就知系新鲜炸起;水牛城鸡翼上嘅酱汁火辣惹味,真系令人食唔停口㗎。▫️脆炸鱼手指 (HKD108) - 小食拼盘里面三款炸物都可以散叫。我哋再叫多碟「脆炸鱼手指」,因为有人食完小食拼盘后话个鱼手指炸得香脆又好味㖞😆😆餐厅装潢以摇滚音乐作主题,店内红墙砖上可见到唱片封套、唱片及结他挂饰。深木色台凳、灰啡色地砖配红墙砖,有怀旧嘅感觉。虽然餐厅系位于一楼,但地方够阔落,适合同几个朋友去食饭吹水呢。