2024-07-12
呢排天气好热,但系反而好想食啲麻麻辣辣嘅嘢嚟刺激很味蕾!朋友介绍呢一间位于旺角嘅川菜馆,我哋今日一于嚟试吓!因为我哋都有好多人嚟食,所以就叫咗好几样𩠌,一次过品尝晒咁多种味道!生炒牛肉饭呢度啲嘢大件夹抵食,呢个生炒牛肉饭份量好足,饭粒炒到好干身,牛肉粒都好香,成个炒饭好有镬气!酸豆炒角鸡杂第一次食鸡杂,本身好怕有腥味,食落发现系我谂多咗!鸡杂好鲜嫩,同啲酸酸地嘅豆角配埋一齐,出奇地夹!水煮香辣鲈鱼呢个系呢餐饭压轴菜!水煮鲈鱼要整得好一啲都唔简单,首先鲈鱼要够新鲜,而汤底亦都唔可以太油,辣椒嘅份量亦都要啱啱好,唔可以过辣或者系过淡!呢间嘅水煮鱼做得几出色,鱼肉系鲜嫩嘅,上面嘅配配料份量得宜,令到个鱼肉更加鲜味!干锅田鸡以前觉得田鸡好恐怖,但系今日食完之后真系改观!田鸡肉好嫩滑,而且啖啖肉!厨师火候控制得刚刚好,有镬气得来又唔会好干或者好柴!麻辣韭菜饺子麻辣韭菜饺子都好好食,其实好欣赏佢哋嘅麻辣味,调配得刚刚好,又唔会话辣到顶唔顺,但系又好麻!咁样先过瘾!总括嚟讲呢间餐厅嘅味道同菜式都系我食过比较正宗嘅川菜!麻辣控一定要去试吓啦!顺带一提,呢间餐厅嘅营业时间会去到凌晨五点,如果大家喺附近收
生炒牛肉饭
酸豆炒角鸡杂
水煮香辣鲈鱼
干锅田鸡
麻辣韭菜饺子
总括嚟讲呢间餐厅嘅味道同菜式都系我食过比较正宗嘅川菜!麻辣控一定要去试吓啦!顺带一提,呢间餐厅嘅营业时间会去到凌晨五点,如果大家喺附近收工想食宵夜嘅话,呢个都系一个好好嘅选择!