餐厅: 泰金鍋
资讯:

旺角泰式边炉任食 冬阴功汤底高CP值平时台式火锅就食得多啦,今日懒惰二人组去咗食泰式火锅。「泰金锅」位于旺角创兴广场,地理位置都方便。懒惰两人组今次就叫咗澳洲M6和牛套餐用餐时间有120分钟我哋叫嘅系冬阴功汤底,另另外仲有一啲特色嘅泰式汤底,例如冬阴功,青柠????等等个汤底真系好够味!虽然佢有两条辣椒,但系唔辣嘅。不过即使佢唔辣,但系用呢个汤底嚟打边炉都好味同特别!平时懒惰打边炉酱汁真系唔可以冇㗎,不过今次系我基本上都唔需要点酱汁。顺带一提,自助吧有几款唔同嘅泰式酱了,全部都超级好味。自助区有得夹活虾黎打边炉啲虾都几大只,有啲仲几生猛捉虾嘅时候,记得要将只虾放入冰筒啊,放入冰筒后最好夹实佢一阵间!如果唔系佢会跳出来㗎除此之外,自助餐仲有好多泰式食品,例如配咗泰式酱汁嘅海南鸡,油饭等。甜品方面,有椰汁布甸,珍多冰等等。而饮品都唔输蚀㖞,有香茅水,泰式奶茶,泰式奶绿等等整体 食物味道中上,餐厅种类繁多,饮品有几个柜,真系食唔停口。 环境宽敞舒适,餐厅有泰国氛围,唯一可惜系边炉上边盏灯打左个影出嚟。 服务态度正常,职员数目多,反应快,著泰国特色服饰。   Rating: 懒惰鼠😻😻😻😻懒惰
旺角泰式边炉任食 冬阴功汤底高CP值

平时台式火锅就食得多啦,今日懒惰二人组去咗食泰式火锅
「泰金锅」位于旺角创兴广场,地理位置都方便。

懒惰两人组今次就叫咗澳洲M6和牛套餐
用餐时间有120分钟

自助区有得夹活虾黎打边炉
啲虾都几大只,有啲仲几生猛

整体
食物味道中上,餐厅种类繁多,饮品有几个柜,真系食唔停口。
服务态度正常,职员数目多,反应快,著泰国特色服饰。

Rating:
懒惰鼠😻😻😻😻
懒惰虎 🤩🤩 🤩🤩

📍泰金锅
旺角弥敦道601号创兴广场6楼
💰人均消费:$350
⏰营业时间:1nnm-11:30pm

#旺角美食 #旺角餐厅 #旺角 #hkfoodie #lazifooday #hkfood #hkig #hkrestaurant #hkfoodblogger #hongkongfoodie #香港餐厅 #香港打卡 #打边炉  #打卡餐厅 #打卡 #懒惰在香港 #tflers #omnomnom  #创兴  #mongkok