2025-01-10 109 浏览
呢间旺角嘅港式串烧店真系好抵食,每串串烧低至$7,呢晚就同友人嚟咗食啦🤗串烧♦️烤美国牛肩肉呢个牛肉肉味超级香浓🐮 尤其系佢有少部份嘅肉会有少少牛嘅脂肪,唔会斋瘦肉干身🤣 ♦️烤大漠羊肉串羊肉串食落口唔会太膻,加埋佢嘅调味真系好夹,略带少少辣,不过就好啱我嘅口味🐑♦️泰式小猪颈肉个人几钟意呢个猪颈肉,因为佢烤得够干身,但系食落口又够Juicy🐷♦️烤鸡软骨每粒鸡软骨都几大粒,呢个烤得好干身,食落口好美味,令到我好想加单嗌多几串😝♦️烤脆鸡皮呢个鸡皮一串都有好多,不过佢呢一种串嘅方法令到鸡皮唔算好干身🐥 虽然唔算好香口𠮶款,但系就冇咁热气,而且烧过嘅油脂感都低啲。烤新鲜生蚝一份有两只,可以选择芝士或者蒜蓉味,我哋今次拣咗蒜蓉味,上面嘅调味仲加咗少量嘅辣椒,所以食落口更加惹味🌶️ 蚝肉都算几大只,入口Creamy🦪粗店烤粟米谂住食咁多肉,嗌返少少蔬菜食吓🌽 呢份烤粟米已经切开咗,等我哋唔使食得咁狼狈。用上少少芝士粉同埋香辣粉调味,不过其实主要都系食到粟米嘅香甜。芝士捞公仔面虽然呢个好邪恶,但系好推介大家嗌呀,上碟时热辣辣,芝士份量又够多,钟意多汁嘅我都觉得足够捞晒成个面🍜 炸黄金小馒头一份两个适合同朋

串烧

粗店烤粟米

芝士捞公仔面
芝士捞公仔面

炸黄金小馒头
一份两个适合同朋友分享🍞 炸馒头外皮香脆金黄,餐厅已经预先倒上炼奶,再洒少少芝麻喺面,更加香口。
炸黄金小馒头

朱古力炼奶麻糬
呢个麻糬好烟韧,外脆内软嘅感觉🙊 入面嘅麻糬冇任何馅料,靠外面嘅朱古力酱炼奶同埋黄豆粉调味,但系真系超级有幸福感🍫
朱古力炼奶麻糬

食完咁多款美食都非常饱啦😎 值得一提,餐厅有提供保温炉板烘住啲串烧,咁就唔怕啲串烧会冻晒 。