2017-03-18
韩式炸鸡系香港开到成行成市~ 但真心好味, 朕食过都只系觉得goobne chicken 系最好~ 但奈何佢真系好多好多好多好多人排...只要迟5分钟上去已经要排多至少1个钟.....等位既地方又细, 真心想食都等到燥今次就发现左原来系兆万都有一间韩式炸鸡~ 佢同goobne chicken 系主打蜜糖炸鸡~ 系炸鸡面上系有一层汁~而依到既炸鸡主要系炸鸡上既既粉~ 佢炸鸡既味道选择都几多~ 今次一行4人我地总共叫左3只唔同既炸鸡, 同时再叫左d小食~第一样野上既系沙律~ 沙律上都有炸鸡粒, size都几, 朕估计6个人食都仲可以~ 而朕好钟意既系佢沙律上有一丝丝洋葱丝~ 而炸鸡粒唔会好多粉~唔错唔错~第二样上既就已经系主菜芝士炸鸡!!!! 大家睇下佢d芝士粉!!! 多到 (好肥呀 lol)!!!! 但朕表示非常满意 佢唔系d表面炸到好脆kfc鸡, 其实佢有d似烧鸡~ 而且每旧既size唔系好大旧~ 肉质都姆嫩~ 咬开你仲会见到佢d肉系粉粉地色~ 叫得蜂蜜芝士粉炸鸡, 佢唔系得芝士既咸味, 仲带有小小甜~ 虽然芝士粉好多但唔系好"流"~好味道~另外我地仲有左一个叫做yadllie 半
蒜香炸鸡 --> 蒜味比较浓同重~ 但唔会太咸, 都唔会食完个口好臭~
大邱辣甾炸鸡 --> 佢分左5个级既辣, 1行4人, 有2个唔系辣既, 紧系叫level 1啦~ waiter话如果食得辣既人, 可以挑战下level 3~ 佢仲有一个好贴心既建议~ 就系叫左level 1先, 食辣个几位如果觉得唔够, 佢可以额外俾辣酱~咁就可以照顾到唔同需要既人~依点真系好好!!
朕既建议系: 食左芝士先, 之后食蒜香, 最后先食大邱辣甾炸鸡, 咁系味道方面就可以由淡食到浓~ 就唔会返转头食唔出味~ 而唔系辣既朕其实level 1都觉得有d辣, 所以食左一半只就停左~
系食食下鸡佢就上埋个首尔街头小食盘
但同时因为佢都系辣, 朕已经好俾面食左旧南瓜, 其他真系唔系好食到~ P.S 再重申我真系好唔食得辣~
女人呢~ 其实都真系几眼阔肚窄既~ 同时我地仲叫埋韩式海鲜煎饼 同 炸软壳蟹~ 好似1个星期冇食过野咁 lol
另外炸软壳蟹就冇咩太大既特别~ 新鲜炸出~ 而且size都有返咁上下~ 如果一大班人食朕会觉得抵d~
炸鸡方面size唔系好大只, 每碟大概8只左右~ 正正因为咁, 就可以俾你叫多d同既味, 系一餐可以多d选择都几好~ 虽然炸鸡系细只, 但唔会系净得骨~依个就系韩国炸鸡同香港既分别....
食得炸鸡当然会叫下野饮啦~ 野饮黎黎去去都系烧酒就冇谓特别提喇~