2021-01-08
旺角玩味十足特色米线🤪米线控必试💫今日先嚟到旺角云魅试呢个好好玩嘅米线🍜有好多都唔同嘅配料😍同汤底🥣,下午茶时段去仲好抵食添❤️ 下午茶餐过桥米线配热饮☕️$78配料:鹌鹑蛋 餐肉 鱼腐 车厘茄 玉米粒 酸菜 响铃 炸酱 酥肉 芫茜葱 肥牛(猪腩肉)-鹌鹑蛋🥚:其实打咗落去之后都揾唔番只蛋🤪,所以冇咩感觉😂-酥肉:炸粉多咗啲,味道一般😕-肥牛🥩:质素中上,牛味浓,冇筋💫有三片-酸菜🌱:切得够碎,唔会太咸,带微酸,令成个米线生色不少😙-响铃:细细旧 估佢唔到都几脆😋 唔够清清嘅汤底加返少少油香😍-其他配料都质素发挥正常👍🏻汤底:-云魅特色汤 :系一个酸辣嘅汤底黎🌶,其实唔太辣,辣度10小更低,用上每日鲜制鸡汤,加埋秘制酱汁,配米线一流👍🏻-云魅香浓蕃茄汤🍅:饮得出系用肉茄熬煮🍅 味道比较清淡,带微酸,系天然嘅蕃茄味😺面底:-米线:比较幼身 爽嘅质感🙌🏻 浸汤亦唔会过份发涨 份量都多-七彩面:面身比较淋 系普通面条嘅口感 🍜饮品:热朱古力味道正常🍫,朱古力味浓唔会太薄𠮶种。热苹果蜜🍅系小朋友苹果果汁嘅清淡版🤫环境方面,餐厅位于旺角闹市中💫,位置好容易揾到。餐厅入面光猛宽敞🌠,有足够嘅座位,仲有
下午茶餐过桥米线配热饮☕️$78
-鹌鹑蛋🥚:其实打咗落去之后都揾唔番只蛋🤪,所以冇咩感觉😂
-酥肉:炸粉多咗啲,味道一般😕
-肥牛🥩:质素中上,牛味浓,冇筋💫有三片
-酸菜🌱:切得够碎,唔会太咸,带微酸,令成个米线生色不少😙
-其他配料都质素发挥正常👍🏻
汤底:
面底:
-七彩面:面身比较淋 系普通面条嘅口感 🍜
环境方面,餐厅位于旺角闹市中💫,位置好容易揾到。餐厅入面光猛宽敞🌠,有足够嘅座位,仲有少少街景可以睇到🏙。餐厅嘅卫生措施都做得好足,餐具亦干净。🍴
员工方面,人手亦好够,而且feel到系好有人情味❤️𠮶种餐厅。最后老板娘仲送咗一樽自家制XO酱🌶俾我哋,感觉好窝心。🥰
食物质素方面,整体都食得饱而且每样配料嘅质素都属于中上水平👍🏻,系偶尔有一两样味道一般啲。如果肥牛有多几片就更加好啦😻
总括而言呢一个价钱,仲包埋饮品☕️,又有得玩又有得食,影相打卡又咁靓📸,简直系冇得输啦。有兴趣嘅你哋就快啲去试吓啦!💓
人均消费:90以下
地址:旺角弥敦道724-726号18楼