2023-11-21
要赶走𝘉𝘭𝘶𝘦 𝘔𝘰𝘯𝘥𝘢𝘺就紧系唔少得甜品🤤 今次黎到甜品界始祖「𝘏𝘦𝘚𝘩𝘦𝘌𝘢𝘵」喺旺角嘅新分店😋 佢地嘅牛角包雪糕出晒名,当晚黎食都见到唔少人排队等外卖🥡 出名嘅野就唔多讲喇,今次就介绍啲轻食甜品,相对食完都无咁大负担嘅单品啦🤪《 原味焗厚松饼 》 $62 4 / 5卖相简洁更加有种日系嘅感觉,转轱辘嘅厚松饼慢慢热溶四方牛油🧈好治愈☺️ 厚松饼外脆内香软,蛋香突出,加埋云呢拿雪糕、枫糖浆同焦糖浆嘅经典配搭,湿润绵密,口感一流👍🏻🤤《 特浓5.0牛乳芭菲宇治抹茶🍵 》 $68 3.5 / 5芭菲层次丰富,顶层嘅雪糕洒满甘涩嘅抹茶粉,卖相好靓☺️ 可惜牛乳雪糕唔太食到牛奶香,尤其系5.0牛乳应该会更加绵滑,雪糕扣左啲分🤏 而中间馅料有爱玉同蕨饼,质地偏实净唔得弹牙,可能雪得太耐🤔整体分店环境算系咁多分店嚟讲最舒适嘅一间,店员服务友善,餐点亦合乎价钱同预期,而且甜品亦算多选择👍🏻———————————————🏠环境舒适度:💛💛💛💛👅舔脷回头度:💛💛💛💛📸打卡able度:💛💛💛💛💛🙇🏻♀️服务满意度 :💛💛💛💛———————————————
《 原味焗厚松饼 》 $62 4 / 5
———————————————