2016-03-09
旺角的backstage : the live house之前我系中环有一个客户叫backstage , 喺附近都好出名嘅,因为佢哋每一日都会有live Band show,这邀请唔同嘅歌手嚟到现场,连陈奕迅都有去过架,可惜嘅系上年嘅年尾由于加租嘅关系所以决定暂时关闭,实在有点可惜,少咗一个喜爱音乐嘅人士聚集嘅地方!估唔到嘅事旺角原来一间叫the live House嘅餐厅, 实在有backstage 的影子,晚上十点有live band 献唱,而且食物都几抵几好吃!先点左枝德国啤,牌子唔知系咩,但几好饮。有原味,麦味同特浓味道,今次试左特浓,麦味很重,女士未必喜欢,但同行男士超爱先点了个牛油果沙律,材料丰富,有新鲜生菜,波萝,蕃茄,杂果,唔少得当然系我至爱的牛油果啦,落左成个落去,配合香甜黑醋汁,好吃啊!还有既然点了德国啤,当然要点个德国猪手配搭一下啊,猪手大得很,而且切了八件,很整齐,而且很热辣辣,上枱很正!胶质很丰富的猪手,外皮也脆得很,肉带咸香,还有配菜椰菜丝和香甜蜜酱配搭,价格合理又好吃!可惜两个人吃不晒有点浪费啊!地方有点吵但气氛很好,开至凌晨两点,想找个地方享受一下凌晨的
之前我系中环有一个客户叫backstage , 喺附近都好出名嘅,因为佢哋每一日都会有live Band show,这邀请唔同嘅歌手嚟到现场,连陈奕迅都有去过架,可惜嘅系上年嘅年尾由于加租嘅关系所以决定暂时关闭,实在有点可惜,少咗一个喜爱音乐嘅人士聚集嘅地方! 估唔到嘅事旺角原来一间叫the live House嘅餐厅, 实在有backstage 的影子,晚上十点有live band 献唱,而且食物都几抵几好吃! 先点左枝德国啤,牌子唔知系咩,但几好饮。有原味,麦味同特浓味道,今次试左特浓,麦味很重,女士未必喜欢,但同行男士超爱